Poetpodden

Poetpodden


Juldikter, nymorderism och rimflätning

December 17, 2019

Juldikter nymodernism och rimflätning är avsnitt 62 i Poetpodden. Jag spelar upp så många inskickade juldikter jag hinner. Dessutom svarar jag på lyssnarfrågor och bjuder på en skrivövning.

Prenumerera på iTunes  / På Acast  / På SoundCloud

Seger över mörkret

Som traditionen bjuder läser jag en egen helt nyskriven juldikt, årets heter ”Seger över mörkret”. Dikten är inspirerad av sången Stilla natt.

Svarar på lyssnarfrågor

Jag svarar på Annas frågor om nymodernism och vad jag tycker om nutidens poesi.Debbe vill veta vad rimflätning är. Jag svarar så gott jag kan och läser en sonett av William Shakespeare.

Vinnarna i jultävlingen 2019

Här är de två som haft tur i lottningen bland de som fått sina dikter uppspelade:

Lena Staaf får min diktsamling Släck inte elden och Mathias Jansson får diktantologin Ekopoesi.

Poetpodden år 2020

Nästa år, 2020, är planen att jag ska fortsätta med ett avsnitt nästan varje månad. Vill du vara med i podden eller tips på vem som borde vara med? Mejla till podden@poeten.se och berätta varför.

Istället för reklam I POETPODDEN

Jag berättar varför jag inte har sponsorer och reklam i podden. Istället ber jag dig stödja Poetpodden med 20 kr/avsnitt. Swisha 20 kr eller mer till 123 540 62 85.Bankgironr 743-0804 om du hellre själv vill sätta pengarna.PayPal, 20 kr eller mer till irene@poeten.se.

VIKTIGT!

Tycker du om Poetpodden och att jag gör ett bra jobb? Gå då in på iTunes skriv en kommentar. Varför? Det är ett bra sätt att få podden att nå ut till allt fler lyssnare. Glöm inte heller att kommentera här i bloggen.

DELA, DELA OCH DELA

Hjälp mig att dela det här inlägget och alla andra du lyssnar på i dina sociala medier som Facebook, Twitter och alla andra. Då hjälper du poesin att få vingar.

LÄNKAR TILL INNEHÅLLET I JULDIKTER NYMODERNISM OCH RIMFLÄTNING:

Seger över mörkret: https://poeten.se/dikter/seger-over-morkret.htmPer Lagerkvist: https://sv.wikipedia.org/wiki/Pär_LagerkvistKarin Boye: https://sv.wikipedia.org/wiki/Karin_BoyeGunnar Ekelöf: