Poetpodden

Poetpodden


Poetpodden avsnitt 60: Mycket Plath och lite Aspenström

October 27, 2019

Mycket Plath och lite Aspenström är avsnitt 60 i Poetpodden. Jag berättar och läser dikter av poeten och författaren Sylvia Plath. Dessutom läser jag dikter Oktober av naturlyrikern och svenska vemodets mästare Werner Aspenström.

Prenumerera på iTunes  /Spotify / Soundcloud

Jultävlingen utlyses

Vi har kommit till den tid på året då det är dags att utlysa årets jultävling. vilket jag berättar om i podden. Läs mer om tävlingen!

Poet som passar tonåringar

Jag svarar på en lyssnarfråga från Mette som vill veta vilken poet jag rekommenderar till en tonåring som har svårt för att hitta in i poesin.

Swisha 20 kr eller mer till 123 540 62 85Bankgironr 743-0804PayPal till irene@poeten.se

Varför pratar jag bara om gamla och döda poeten?

Petter undrar varför jag bara tar upp gamla och döda poeter. Är det verkligen sant? Om det är så och i så fall varför får du när du lyssnar.

Tycker du om Poetpodden och att jag gör ett bra jobb? Då är jag tacksam om du vill gå in på iTunes skriva en kommentar. Varför? Det är ett bra sätt att få podden att nå ut till allt fler lyssnare. Glöm inte heller att kommentera här i bloggen och på Poetpoddens Facebooksida.

Skrivövning

Jag bjuder på en ny skrivövning som tangerar podden tema som är vemod.

Jag läser två egna dikter

Du får höra mig läsa mina dikter Vilse i oktober och Höstackord.

Anders Keily läser en dikt

Anders Keily läser en dikt ur hans diktsamling ”Spår av minnen, spår av guld”. Boken är ett samarbete med konstnären Jaana Salo som har bildsatt dikterna.

Tycker du om det du hör? Dela vidare!

Hjälp mig att sprida podden genom att dela det här inlägget och alla andra du lyssnar på i dina sociala medier som Facebook, Twitter och alla andra. Då hjälper du poesin att få vingar.

Länkar till innehållet i Mycket Plath och lite Aspenström

Sylvia Plath: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sylvia_PlathWerner Aspenström: http://werneraspenströmsällskapet.se/forfattaren/Ted Hughes: https://sv.wikipedia.org/wiki/Ted_HughesKarin Boye: