Overskudslivets Podcast

Overskudslivets Podcast


#203. Sådan kom Sus ud af snacke-problemet.

February 21, 2024

Har du nogensinde oplevet, at efter en periode hvor alting kørte på skinner med din kost og de sunde valg, så ender du med en følelse af at være tilbage til start?

Hvis du nikker her, så vil du blive glad for at lytte med til denne episode 203 af Overskudslivets podcast!


Her handler det om, at vi se ind bag udfordringerne og finde en løsning på det egentlige problem, som den genoptagede snackevane repræsentere.


Du får lov at være fluen på væggen, når jeg coacher Sus. Efter at have haft en lang periode uden overflødig snacking, befinder hun sig pludselig igen i skabet med mandler og rosiner. Sammen finder vi ud af hvorfor og hvordan hun stopper igen.

 

Måske kan du genkende dig selv her?


Hvordan føles det for dig, at tænke på at have tid til dig selv uden krav af nogen art? Måske føles det både herligt og næsten lidt forbudt? Det var i hvert fald den følelse, jeg sad tilbage med. Og som jeg tror du også vil få åbnet dine øjne for via denne coaching, mens du lytter til hvordan vi finder ind til det virkelig problem.

 

Ting vi taler om, mens vi afdækker snacke-problemet.


 

Vilkår og virkelighed:  Du vil høre, at Sus allerede har gjort sig tanker omkring, hvordan det er hendes vilkår, der har ført til ændringer i måden hun omgås sine snacks på. Vi taler om, konsekvensen ved ikke at være villig til at acceptere vores vilkår og virkeligheden.


Gamle historier der slører for virkeligheden: Sus sidder tilbage med en følelse af at være tilbage til start. Lyt med og hør hvordan det i virkeligheden står til. Og hvorfor det er så vigtigt at få øje på.


Det egentlige behov: Når vi falder tilbage i gamle vaner, dækker vores handlinger næsten altid over uopfyldte behov og erkendelser. Du vil høre, hvordan Sus finder ind til, hvad hun har brug for at give sig selv lov til. Både helt konkrete handlinger, men mindst ligeså vigtigt: Tankerne omkring det.

Det er her vi taler om at have behov for tid til sig selv uden krav!


Sætte handling bag indsigterne: Der er altid 2 step i en forandring.

Step 1: Skabe indsigt og forståelse for hvad der foregår. Det er virkelig svært at skabe forandring, uden at forstå hvorfor den ikke er sket endnu!

Step 2: Finde strategier til at sætte handling bag den indsigt


Step 1 er det sværeste, derfor har vi tendens til at hoppe direkte til step 2. Desværre giver det sjældent holdbare resultater.

 

 - - Ressourcer nævnt undervejs:

 

Sus taler om, hvordan hun bruger de 4 cirkler. Dem kan du høre mere om i episoden Sådan sætter du mål og får succes med dem : https://overskudslivet.dk/ep179/

Sus har delt sin historie om vægttab med tankerne her: https://overskudslivet.dk/ep78/

Vil du vide mere om OverskudsUniverset, hvor du har mulighed for at få coaching efter behov? Læs her: http://overskudslivet.dk/overskudsuniverset

Er du interesseret i en snak om et 1:1 coaching forløb? Lad os få en snak. Vælg en tid her: Den bedste vej i mål session

Vil du have en messengerbesked om nye podcastepisoder: overskudslivet.dk/podcastbesked

 

Flere muligheder for at blive klogere på det mentale omkring mad og vægt:

 

Følg med på instagram: https://www.instagram.com/malene_fra_overskudslivet/

Lige nu kan du gratis få e-bogen: Find dit spisemønster og sæt fart i vægttabet. Hent den her.

En oversigt over alle episoder af Overskudslivets podcast. Hent den her.