Overskudslivets Podcast

Overskudslivets Podcast


#197. Relationer & Manualer. Når andre gør tingene forkert.

November 01, 2023

Lad os tale om relationer og hvad de betyder for vores trivsel. Forbindelserne til andre mennesker, der kan gøre os både ovenud glade og fuldstændig vanvittige. Har du nogensinde undret dig over, hvorfor folk ikke opfører sig som du forventer? Så er du ikke alene!


I denne episode 197 af Overskudslivets podcast tager vi fat på det ultimative spørgsmål: "Hvordan takler vi det, når vores nærmeste ikke spiller efter vores regler?" 


Spørgsmålet er vigtigt, fordi det er forfærdeligt anstrengende, at gå rundt og forsøge at kontrollere andre menneskers handlinger i forsøget på at føle sig godt tilpas. Det sker endda at vi ender i overspisning og andre uhensigtsmæssige dulme handlinger, for at håndtere de svære følelser, deres forkerte eller manglende handlinger medfører.


I denne episode vil du blive introduceret for begrebet Manualen. Det er betegnelsen for den (ofte ret hemmelige) mentale bog, vi har med regler for, hvordan andre mennesker skal handle, for at vi kan føle på en bestemt måde. Alle mennesker har uskrevne regler, "manualer", for hvordan andre mennesker burde opføre sig, for at vi kan føle os godt tilpas og glade.


Udfordringen er at alle mennesker har forskellige manualer og ganske ofte tror vi, at der står det samme i andres manual, som der står i vores. Her starter balladen. Hvorfor gør det ikke, som vi forventer? Vi tænker det er logisk, at det er den eneste rigtige måde at gøre tingene på.


Hvis vi vælger at gøre andre opmærksomme på, hvad der står i vores manual for, hvordan man skal opføre sig - og de IKKE følger vores anvisninger, får vi det tit endnu værre. Nu kan følelserne virkelig tage over.


Den gode nyhed er, at vi bevidst kan vælge at elske andre mennesker som de er og smide vores manual ud. På den måde kan vi både være i kontrol over, hvad vi føler, og sætte andre mennesker fri.


Det starter med, at vi får øje på den lange og hemmelig manual, vi har. Og tillader os selv at slippe den.


Så lyt med og find ud af, hvordan du kan skabe bedre relationer, give slip på manualen og finde mere kærlighed i dit liv.


PS. Begrebet Manualen blev oprindelig introduceret for mig, af den amerikanske coach Brooke Castillo. Der findes en engelsk sproget podcast episode, hvor hun gennemgår konceptet.

 

* * * * * * * * * * PODCAST EPISODER RELEVANTE FOR EPISODEN * * * * * * * * * * * * * *  

Episode 14: Manualen. Lyt fra bloggen - Spotify

Episode 75: The work: Lyt fra bloggen-Spotify

Episode 94:Hensynsbetændelse med Helene Rosendahl :Lyt fra bloggen.-Spotify

Episode 152:Bedre relationer med Ninna Rosendahl Lyt fra bloggen- Spotify

* * * * * * * * * * ANDRE LINKS NÆVNT I ELLER RELEVANTE FOR EPISODEN * * * * * * * * * * * * * *  

Vil du ha en snak om hvorvidt coaching er svaret for dig: overskudslivet.dk/ansøg

Medlemsklubben OverskudsUniverset: overskudsuniverset.dk

Den gratis videoserie (kom med på maillisten): https://overskudslivet.dk/videoserie/

Facebookgruppen SUND KURS: https://www.facebook.com/groups/170827506715279

Find mig på instagram: https://www.instagram.com/malene_fra_overskudslivet/

Oversigten over podcast-episoder. Hent den her.

Messengerbesked om nye podcastepisoder: overskudslivet.dk/podcastbesked

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *