Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


349. CE ALEG PENTRU VIAȚA MEA, SCOPUL LUI DUMNEZEU SAU SCOPUL MEU ? [Deuteronomul 18.18–19 I Deuteronom 32.10–21 I Ioan 1.17–18]

December 22, 2022

349. CE ALEG PENTRU VIAȚA MEA, SCOPUL LUI DUMNEZEU SAU SCOPUL MEU ?
I Podcast I Pasaje Biblice : Deuteronomul 18 : 18 – 19 I Deuteronom 32 : 10 – 21 I Ioan 1 : 17 – 18 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 15 Decembrie 2022 I
În Vechiul Testament este relatat cum scopul pe care Dumnezeu l-a avut pentru poporul Lui, Israel a fost ratat, deoarece poporul Evreu nu ȘI-a împlinit menirea.
Moise a fost omul care a scris aceste lucruri. În Deuteronomul 32 : 1 – 47, este notat cum Dumnezeu a ales poporul Evreu, l-a mântuit, l-a binecuvântat având un scop precis pentru ei, scop pe care poporul Evreu l-a ratat cu totul ... în așa măsură încât atunci când Dumnezeu S-a întrupat prin Domnul Isus ... ei nu L-au mai cunoscut. Nu mai știau Cine este Dumnezeul lor Cel adevărat.
În Deuteronomul 18 : 18 – 19, Dumnezeu a spus (despre și pentru poporul Evreu) :

„Le voi ridica din mijlocul fraţilor lor un proroc ca tine, voi pune cuvintele Mele în gura lui, şi el le va spune tot ce-i voi porunci Eu. Şi dacă cineva nu va asculta de cuvintele Mele, pe care le va spune el în Numele Meu, Eu îi voi cere socoteală”.

În Deuteronom 32 : 10 – 21, Moise a scris despre poporul Evreu, că Dumnezeu :

„ ... l-a găsit într-un ţinut pustiu, într-o singurătate plină de urlete înfricoşate ; l-a înconjurat, l-a îngrijit şi l-a păzit ca lumina ochiului Lui.
Ca vulturul care îşi scutură cuibul, zboară deasupra puilor, îşi întinde aripile, îi ia Şi-i poartă pe penele lui : Aşa a călăuzit Domnul singur pe poporul Său şi nu era niciun dumnezeu străin cu El.
L-a suit pe înălţimile ţării, şi Israel a mâncat roadele câmpului, i-a dat să sugă miere din stâncă, untdelemnul care iese din stânca cea mai tare, untul de la vaci şi laptele oilor, cu grăsimea mieilor, a berbecilor din Basan şi a ţapilor, cu grăsimea grâului, şi ai băut vinul, sângele strugurelui.
Israel s-a îngrăşat şi a azvârlit din picior ; – te-ai îngrăşat, te-ai îngroşat şi te-ai lăţit ! – Şi a părăsit pe Dumnezeu, Ziditorul lui, a nesocotit Stânca mântuirii lui, L-au întărâtat la gelozie prin dumnezei străini, L-au mâniat prin urâciuni ; au adus jertfe dracilor, unor idoli care nu sunt dumnezei, unor dumnezei pe care nu-i cunoşteau, dumnezei noi, veniţi de curând, de care nu se temuseră părinţii voştri.
Ai părăsit Stânca cea care te-a născut şi ai uitat pe Dumnezeul care te-a întocmit. Domnul a văzut lucrul acesta şi S-a mâniat, S-a supărat pe fiii şi pe fiicele Lui.
El a zis :
„Îmi voi ascunde faţa de ei, şi voi vedea care le va fi sfârşitul, căci sunt un neam stricat, sunt nişte copii necredincioşi.
Mi-au întărâtat gelozia prin ceea ce nu este Dumnezeu, M-au mâniat prin idolii lor deşerţi ; şi Eu îi voi întărâta la gelozie printr-un popor care nu este un popor. Îi voi mânia printr-un neam fără pricepere” ... ”.

Și aici se referea la noi, Neamurile.

Aici era arătată în mod profetic istoria poporului Evreu. În momentul rostirii acestor cuvinte, poporul Evreu era aproape de intrarea în Țara Promisă și o mare parte din proorocia Lui Moise nu era împlinită.
Dar a venit și ziua când din nimeni, Dumnezeu a făcut un cineva, iar acel cineva (și anume poporul Evreu) în loc să-I fie recunoscător pentru totdeauna Lui Dumnezeu ... L-a îndepărtat exact pe Cel care le-a făcut cel mai mare bine posibil ...
Dar noi Neamurile, într-o mare măsură repetăm greșeala poporului Evreu. După ce am fost mântuiți ne vedem de viața noastră și nu ÎL mai ascultăm pe Dumnezeu cu adevărat, ci doar repetăm formula : „Doamne, Doamne !”
În Luca 6 : 46 sunt notate cuvintele Domnului Isus. EL a spus :

„De ce-Mi ziceţi : „Doamne, Doamne !”, şi nu faceţi ce spun Eu ?”

Iar Domnul Isus a spus în continuare ce se va întâmpla cu un om care doar teoretic ÎL are pe Domnul Isus ca stăpân, dar de fapt el își este singurul stăpân ... își construiește viața într-un loc greșit, cu materiale greșite și cu un proiect de construcție greșit dar doar precede distrugerea unei astfel de vieți,