Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


115 I 2024. VĂ RĂTĂCIȚI ! [Matei 22.29 I Ioan 3.13] 24 Aprilie 2024

May 01, 2024

115 I 2024. VĂ RĂTĂCIȚI !
I Podcast I Pasaje Biblice : Matei 22 : 29 I Ioan 3 : 13 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 24 Aprilie 2024 I
„Vă rătăciţi ! Pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu”. (Matei 22 : 29) Acesta era verdictul dat Saducheilor, nu de un om de pe pământ, ci de Domnul Isus care era Dumnezeu Întrupat.
Domnul Isus, S-a referit la viața veșnică, EL fiind venit de acolo, din Cer, din eternitate și tocmai dialoga cu oameni care susțineau că nu există așa ceva.
În Ioan 3 : 13, Domnul Isus a spus clar că :

„Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a coborât din cer, adică Fiul omului care este în cer”.

Dar Domnul Isus, pentru a le dovedi eroarea teologică pe care își bazau convingerile, nu le-a spus că EL este venit din Cer, ci Saducheilor, le-a argumentat Biblic, existența vieții veșnice (a se vedea Matei 22 : 29 – 32).
Care a fost concluzia ascultătorilor prezenți acolo ?

„ ... Isus a astupat gura saducheilor ... ”. (Matei 22 : 34)

Saducheii se rătăceau, dar ce înseamnă „a te rătăci” ?
Înseamnă „a greși drumul” sau „a rata ținta propusă”. Adică a pleca de undeva pentru a ajunge în alt loc, dar pe traseu să deviez de la drumul bun și a nu mai ajunge la destinație.
Dar o problemă mai mare este atunci când, omul nici măcar nu realizează că a ieșit de pe traseu.
Dar și mai grav este când un cunoscător al drumului respectiv, care știe foarte bine ce spune, îi atrage atenția celui care merge „pe lângă”, iar omul respectiv nu ascultă, deoarece este convins că știe el mai bine.

În plus, și în cazul Saducheilor, Cel care le atrăgea atenția era Unul singur, pe când ei, erau mult mai mulți și era clar chiar și din punct de vedere logic că ei nu aveau cum să greșească.
Dar, în ciuda unei astfel de argumentări, Domnul Isus spunea adevărul iar ceilalți, majoritarii, cei mulți greșeau. Doar că la mijloc nu era vorba despre o simplă dezbatere teologică, ci subiectul discutat era viața veșnică !
Unii oameni, abia la finalul vieții, când vor ajunge la capătul drumului lor, abia când nu va mai fi loc de întoarcerea spre Cer, abia atunci se vor convinge de adevăr, când siguri fiind că au ajuns la poarta Raiului ... vor constata că de fapt au ajuns în fața intrării ce duce direct în Iad !

Pentru a nu mă rătăci, am nevoie de Cuvântul Lui Dumnezeu.
Este necesar să-mi dedic viața Lui Dumnezeu și să accept Jertfa înlocuitoare a Domnului Isus de pe cruce !
Dar trebuie să pun un mare accent și pe Duhul Sfânt care dacă vreau, poate să-mi explice Cuvântul Lui Dumnezeu, să mă ajute să-L înțeleg corect !

Doamne Isuse, dă-mi și mie harul de-a înțelege corect Cuvântul Tău și exact cum ai procedat cu Saducheii, TE rog frumos, să-mi vorbești și mie și să-mi arăți unde greșesc și să-mi dai puterea să mă corectez.
Și ajută-mă ca, la sfârșitul vieții să ajung cu TINE în Cer ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :