Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


110 I 2024. AȘTEPTĂM CERURI NOI [2 Petru 3.13–14] 19 Aprilie 2024

April 30, 2024

110 I 2024. AȘTEPTĂM CERURI NOI ?
I Podcast I Pasaj Biblic : II Petru 3 : 13 – 14 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 19 Aprilie 2024 I
Așteptăm ceruri noi ? Poate că da, poate că nu ! Depinde de cel căruia îi punem această întrebare. Dar, un creștin știind că va veni Ziua Judecății, iar pământul cu tot ce este pe el va arde, este conștient de faptul că singura lui scăpare este să ajungă pe un alt pământ, care este evident că are un alt Cer.
Dar, creștinul mai știe și că nu poate fi acceptat în Cerul Lui Dumnezeu dacă trăiește oricum, ci trebuie să-și dea tot interesul pentru a-și păstra viața curată.
Apostolul Petru a scris despre ei, creștinii din primul secol :

„Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea.
De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină şi în pace”. (II Petru 3 : 13 – 14)

Ne facem că ÎL așteptăm pe MIRE, deși ÎL așteptăm doar în teologie, dar nu și în realitate ! Deoarece în realitate, ne dorim să ne bucurăm de lume, iar venirea Lui ne-ar cam încurca planurile.
Dar Domnul Isus va veni la vremea hotărâtă de Dumnezeu, fie că suntem pregătiți de plecare, fie că nu suntem pregătiți pentru Răpirea Bisericii !
Data revenirii Domnului Isus este stabilită deja. Noi putem doar să grăbim venirea Lui (a se vedea II Petru 3 : 12) ... dar nu o putem întârzia, deoarece nu stă Domnul Isus după domnul pocăit, care nu s-a ostenit să meargă până la „magazinul ceresc” și să își cumpere untdelemnul pentru noaptea care urma, deși bani avea dar nu avea nici chef și nici nevoie.

Aceasta a fost greșeala celor cinci fecioare nechibzuite, care printre altele erau și neprevăzătoare. Ele au trăit la limita subzistenței spirituale, în loc de-a-și dori o viață de credință trăită la superlativ (așa cum este descrisă de apostolul Petru în versetele citate anterior din II Petru 3 : 13 – 14).

Dar, eu ce fel de viață de credință trăiesc, la limita de jos a supraviețuirii spirituale sau la limita de sus a plinătății Duhului Sfânt ?

Doamne Isuse, ajută-mă TE rog frumos, să nu mă înșel singur crezând că sunt bine din punct de vedere spiritual, dacă TU știi că starea mea nu este bună deloc ! Și dă-mi voința și puterea de-a schimba tot ce trebuie în așa fel ca atunci când vei veni să mă iei și pe mine cu TINE ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :