Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


107 I 2024. ÎNTRE CIOCAN ȘI NICOVALĂ [2 Timotei 2.4 I Exod 5.9] 16 Aprilie 2024

April 30, 2024

107 I 2024. ÎNTRE CIOCAN ȘI NICOVALĂ
I Podcast I Pasaje Biblice : II Timotei 2 : 4 I Exod 5 : 9 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 16 Aprilie 2024 I
Între ciocan și nicovală. Este o expresie folosită pentru a arăta tensiunea existentă în viața cuiva la un moment dat, din cauză să se află într-o situație fără ieșire.
Dar, ce se pune de obicei între ciocan și nicovală ? Între ciocan și nicovală se așază un metal care după ce este scos din foc, urmează să fie prelucrat prin lovire.
Iar forța care acționează asupra lui, îl modelează. Dar, și în viața credinciosului există tensiunea interioară între facerea voii Lui Dumnezeu și alegerea de-a asculta de Cel Rău.

Reamintim că Dumnezeu aseamănă viața creștină cu o luptă, iar credinciosul este comparat cu un ostaș. În II Timotei 2 : 4 sunt notate cuvintele pe care apostolul Pavel i le-a scris lui Timotei :

„Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a înscris la oaste”.

Apostolul Pavel se referea la soldatul care practic nu mai are timp pentru a lupta, din cauza multelor activități cu care se ocupă în viața de zi cu zi.
De ce ? Deoarece și viața noastră, (pentru foarte mulți), constă într-un program foarte încărcat. Dar în spatele activismului provocat de tot felul de situații, (care pur și simplu ne apar în viață și ne încarcă programul), poate fi și Cel Rău care gândește și azi la fel cum a spus cândva :

„Să se dea mult de lucru oamenilor acestora, ca să aibă de lucru şi să nu mai umble după năluci.” (Exod 5 : 9)

„Să se dea mult de lucru ...” adică „să fie muncit”.

Dar, cine mă pune să accept să lucrez pentru Faraon (adică pentru Cel Rău) ?
Ofertele lui de înrobire pot fi multe, dar eu decid de cine ascult și ÎL voi asculta pe Dumnezeu.

Domnul Isus mă vrea liber, mă ajută să fiu eliberat și voi fi liber. Dar eliberarea spirituală constă și într-un preț care este de plătit, într-o viață de renunțare.
Dar se merită, deoarece în final, la fel cum Faraon, cel tare și armata lui a suferit înfrângerea definitivă și Cel Rău și ai lui vor fi înfrânți pentru totdeauna.

Dumnezeu să ne binecuvânteze ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :