Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


67 I 2024. GOL ȘI DESCOPERIT [Evrei 4.13 I Geneza 2.25]

March 08, 2024

67 I 2024. GOL ȘI DESCOPERIT
I Podcast I Pasaje Biblice : Evrei 4 : 13 I Geneza 2 : 25 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I
I 07 Martie 2024 I
Gol și descoperit. În Evrei 4 : 13 scrie că : „Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face”.
„Gol și descoperit” este o expresie care pare a fi un nonsens. De ce ? Deoarece te întrebi ce poate fi mai mult decât gol. Când un om este dezbrăcat de haine este gol și este total descoperit am spune noi.
Dacă ne gândim la un om care este dezbrăcat (sau gol) nu este evident că este și total descoperit ? Aparent da, dar de fapt nu este așa.

De ce ?
Deoarece doar aparent, adică din punct de vedere fizic omul nu mai are ce să ascundă, dar omul nu este numai trup, ci are și suflet și duh, iar în versetul anterior (adică în Evrei 4 : 12) scrie despre inimă.
Ori, când un părinte își schimbă de haine copilul mic, el îi vede doar trupul, dar nu vede și ce este în inima lui, iar acolo în interior copilul nu este descoperit, adică nu știm ce gândește.

În Geneza 2 : 25 scrie că :

„Omul şi nevasta lui erau amândoi goi şi nu le era ruşine”.

Ei umblau exact cum au fost creați, fără a avea altceva pe ei.
Din punct de vedere fizic Adam și Eva erau dezbrăcați sau goi și până la Căderea lor în păcat, dar în momentul în care Dumnezeu a venit la ei, i-a descoperit cum erau ei în interiorul lor față de EL, adică din punct de vedere spiritual după căderea lor în păcat, deoarece acolo, în inima lor era păcatul, era venit în ei ceva ce nu aveau în ei până atunci !

Deci gol (dezbrăcat) este un aspect al vieții, dar descoperit arată ceva mai mult. Se referă la faptul că nu pot ascunde de Dumnezeu ceea ce sunt cu adevărat în mine, indiferent de cum încerc eu să mă ascund de EL.

Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul de-a-mi recunoaște greșelile și păcatele și de-a trăi toată viața cu conștiența faptului că TU mă vezi tot timpul și că de Tine nu-mi pot ascunde nici măcar gândurile ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :