Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


208 I 2023. DIN MOMENTUL PECETLUIRII CU DUHUL SFÂNT ÎȚI VEI SCHIMBA PRIORITĂȚILE VIEȚII [Ioan 6.26-29 I Ioan 4.34 I Matei 6.33]

August 19, 2023

208 I 2023. DIN MOMENTUL PECETLUIRII CU DUHUL SFÂNT ÎȚI VEI SCHIMBA PRIORITĂȚILE VIEȚII
I Podcast I Pasaje Biblice : Ioan 6 : 26 - 29 I Ioan 4 : 34 I Matei 6 : 33 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 27 Iulie 2023 I
În Ioan 6 : 27 este cel de-al treilea verset din Nou Testament în care este folosit verbul a pecetlui, acest cuvânt fiind folosit cu privire la Domnul Isus.

Domnul Isus le-a spus celor care-L căutau cu motive greșite :

„Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea care rămâne pentru viaţa veşnică şi pe care v-o va da Fiul omului ; căci Tatăl, adică însuşi Dumnezeu, pe El L-a însemnat cu pecetea Lui.”

Căutarea Domnului Isus a implicat un cost pe care l-au plătit cei care au ajuns în locul în care era Domnul Isus, doar că ei ÎL căutau având o motivație greșită.
În Ioan 6 : 26 – 29 este consemnat dialogul pe care Domnul Isus l-a avut cu oameni care-L căutau :

„Drept răspuns, Isus le-a zis : „Adevărat, adevărat vă spun că Mă căutaţi nu pentru că aţi văzut semne, ci pentru că aţi mâncat din pâinile acelea şi v-aţi săturat.
Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea care rămâne pentru viaţa veşnică şi pe care v-o va da Fiul omului ; căci Tatăl, adică însuşi Dumnezeu, pe El L-a însemnat cu pecetea Lui.”
Ei I-au zis : „Ce să facem ca să săvârşim lucrările lui Dumnezeu ?” Isus le-a răspuns : „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta : să credeţi în Acela pe care L-a trimis El.” ... ”.

Practic, Domnul Isus le-a spus celor care ÎL căutau atunci că ei trebuie să își schimbe prioritățile iar aceasta însemna ca să investească în primul rând în partea spirituală a vieții lor, în domeniul trăirii prin credință iar preocupările materiale să le treacă pe locul doi.
Și noi putem avea aceeași problemă ca ei. Să fim credincioși față de Dumnezeu și să-L căutăm pe Domnul Isus dar nu pentru a fi cu EL, ci pentru a beneficia în special de ceea ce EL ne oferă prin Harul Lui (în cazul lor fiind vorba de pâinea primită gratuit).
Dar Domnul Isus le-a spus :

„Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea care rămâne pentru viaţa veşnică şi pe care v-o va da Fiul omului ; căci Tatăl, adică însuşi Dumnezeu, pe El L-a însemnat cu pecetea Lui”.

Versetele din Ioan 4 : 34 și 6 : 26 – 29 ar putea fi rezumate prin cuvintele Domnului Isus :

„Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”. (Matei 6 : 33)

Cei de atunci căutau numai lucrurile, fără neprihănirea Lui, adică fără partea spirituală a vieții, dar Domnul Isus a accentuat clar că ceea ce ÎL deosebea de ei și ceea ce îi putea face și pe ei deosebiți față de contemporanii lor era exact pecetluirea Lui Dumnezeu, adică botezul în Duhul Sfânt.
Un om botezat în Duhul Sfânt este total diferit de ceea ce a fost tot el dar înainte de cufundarea lui în Duhul Sfânt.

Domnul Isus mai botează și azi în Duhul Sfânt și Dumnezeu să mă ajute să ÎL rog frumos chiar acum să mă boteze și pe mine în Duhul Sfânt ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :