Kuhajmo s sestro Nikolino

Kuhajmo s sestro Nikolino


Latest Episodes

Rozinova potica
April 13, 2021

Testo je treba trikrat preložiti, vmes naj vzhaja.

Zakaj kruh poči?
April 13, 2021

Testo je preveč trdo in gosto, zato ni dovolj vzhajano in med peko pride do razpok. Testo mora biti dovolj mehko in dvakrat mora vzhajati v skledi, tretjič pa še v modelu ali pekaču za 1 uro.  

Velikonočni kruh
April 13, 2021

Moko presejemo, ob strani solimo, v jamico pa damo kvas (30 g s sladkorjem in mlekom), 2 žlici ruma ali žganja. Ko začne kvas vzhajati, prilivamo toplo mleko in mešamo. Dodamo še pol raztopljenega masla in olja (za 1 kg moke 12-15 dag). Gnetemo in po potr

Skutin nadev za potico
April 13, 2021

Če je preveč vlažen, dodamo vanilin puding ali kakšno žlico pšeničnega zdroba. Lahko zdrob posujemo tudi po že namazanem nadevu. 

Skorja kruha iz krušne peči
April 13, 2021

Da skorja kruha ne bo preveč trda, ga po peki zavijemo v prt in nato še ovije s folijo ali da v vrečko.

Panirano meso iz pečice
April 13, 2021

Meso damo na peki papir, prelijmo z žlico olja in pečemo eno uro pri 180 stopinjah, vmes enkrat obrnemo. Nato ga preložimo v posodo in pokrijemo, da se omehča. 

Iz ostankov žegna
April 13, 2021

Mesne ostanke žegna narežem ali zmeljemo. Na dno pekača damo palačinke in jih prelijemo z mešanico jajc in smetane. Potem v plasteh nalagamo mesnino in palačinke, prepikamo in prelijemo z jajčnim mlekom ter naribamo sir. Zapečemo - prvih 20 minut pokrito,

Nadev za čokoladno potico
April 13, 2021

Uporabimo čokolado v prahu in raztopljeno jedilno čokolado. 

Moka za rezance
April 13, 2021

Lahko iz ostre ali mehke moke, lahko pol pol.

Jed iz mladih govejih ledvic
April 13, 2021

Očistimo jih in narežemo, kakor jetra ter na čebuli prepražimo. Lahko jih pripravimo pražena v omaki. Za omako potrebujemo: juho, smetano, mezgo, gorčico, moko. Če k praženim dodamo krompir ter zalijemo, dobimo juho. 

loaded