Kuhajmo s sestro Nikolino

Kuhajmo s sestro Nikolino


Latest Episodes

Lazanja
May 11, 2023

Kmečki kruh
May 11, 2023

Breskvice
May 11, 2023

Zamrzovanje golaža
May 11, 2023

Mlečni riž
April 20, 2023

Ali je treba ri pred kuhanjem splakniti z vodo, je zanimalo poslualca. Sestra Nikolina je svetovala, da ga v vsakem primeru operemo (tudi kae) v topli vodi. Uporabiti moramo ustrezen ri za kuhanje. Vode zalijemo le toliko, kot je ria, nato dolijemo

Štruklji - kvas
April 20, 2023

V testo za truklje dodamo malo kvasa, naredimo kot vleeno testo. za 30 dag moke porabimo 1 dag kvasa. Zdrobimo ga v moko, ob strani damo sol, nato e jajce, prilivamo olje. Zgnetemo in dobro pokrijemo.

Obstojnost makove potice
April 20, 2023

Makova potica je po nekaj dneh dobila uden, bolj kisel okus. Sestra Nikolina je poslualki svetovala, da jo im prej zavije, saj makova potica ni tako obstojna kot orehova. e je potice veja koliina, naj jo po delih zamrzne. 

Rob palačink je trd
April 20, 2023

Sestra Nikolina je poslušalki svetovala, naj palačinke med peko pokrije s pokrovko ali skledo, da ne bo stika z zrakom. 

Potica - testo ne gre od rok
April 20, 2023

Sestra Nikolina pravi, da je to normalno. Testo za potico ni nikoli tako krepko, da bi se ločilo od roke ali kuhalnice. Roke si očistimo s kartico ali hrbtnim delom noža ... Če testo pripravljamo s kuhalnico, je še bolj mehko, kot če bi ga z roko. Testo m

Potica - kvas za vzhajanje
April 20, 2023

Poslušalka je na 1 kg moke dala eno kocko kvasa in pol, a je zelo počasi vzhajala. Sestra Nikolina pravi, da so lahko bile kvasovke nekoliko slabotne. Lahko sicer doda za 1 dag več testa, če je testu dodala tudi več maščobe.  

loaded