De Kerkvaderexpres

De Kerkvaderexpres


#16 – DAVID PAWSON: De kerk en het herstel van God’s Koninkrijk (1/2)

July 08, 2020

"So listen, it's a far too simplified gospel to say: God wants to save you and get you to heaven and save you from hell. Listen, Gods wants to reestablish his Kingdom on earth as it is in heaven. That's why he send Jesus to earth." -- David Pawson.

Stel ik in deze podcast wel de goede vraag? Het centrale thema tot nu toe is: wat is kerk? Maar meer en meer begin ik me af te vragen of het niet veel spannender is om de vraag te stellen: wat is Gods Koninkrijk?

David Pawson, een oude (in mei 2020 overleden), wijze, gedistingeerde maar o zo frisse Britse bijbelleraar is het helemaal met me eens. In deze podcast helpt hij mij om beter te begrijpen wat Jezus bedoelt als hij zegt: het Koninkrijk van God is nabij. Hij doet dat door uiteen te zetten hoe God vanaf Adam en Eva bezig is geweest om zijn Koninkrijk te herstellen. En dat nog steeds doet. Alleen zou dat ons gangbare denken over de kerk wel eens flink door de war kunnen gooien.

Beluister/abonneer via:

* Spotify* iTunes/Apple Podcasts* Of klik op:

Gehoord in deze aflevering:

* Officiële website van David Pawson, met heel veel gratis toegankelijk onderwijs* De serie The Kingdom of God van David Pawson op YouTube