De Kerkvaderexpres

De Kerkvaderexpres


#8 – HENNO & HAROLD & JASPER: Sterktes en zwaktes van huiskerken

May 05, 2020

Tot mijn verbazing rijdt de podcasttrein vandaag, op bevrijdingsdag, van Duitsland naar Nederland. Daar schuiven we aan bij een eerlijk en persoonlijk gesprek tussen drie kerkvrienden over huiskerken. Naar aanleiding van mijn laatste podcasts sprak mijn vriend Henno namelijk een bericht in via Whatsapp: leuk idee die huiskerken, maar de praktijk wijst uit dat het model echt zwakke kanten heeft. Terecht punt, reageerde ik, maar we kunnen niet eindeloos achter de tekentafel blijven hangen, we moeten door. Wacht even, kwam mijn kerkvriend Harold er overheen: de enige manier om goed over de toekomst van de kerk te blijven praten is als we blijven kijken vanuit de hemel.

Dit gesprek duurt bijna een uur en is niet voor iedereen. Maar als huiskerken je boeien en je er mee aan de slag zou willen zonder links en rechts uit de bocht te vliegen, dan beloof ik je dat je in deze podcast klompjes goud gaat vinden.

Beluister/abonneer via:

* Spotify* iTunes/Apple Podcasts* Of klik op:

Gehoord in deze aflevering:

* Citaat uit Huizen die de wereld veranderen van Wolfgang Simson* Website van Wolfgang Simson met een aantal gratis e-boeken