De Kerkvaderexpres

De Kerkvaderexpres


Welkom bij mijn nieuwe podcast: De Kerkvaderexpres

March 17, 2020

Al een poosje waar ik niet meer actief rond in de georganiseerde kerk. Op een gegeven dient zich dan de vraag aan: hoe verder? Ik wil graag onderdeel uitmaken van een geloofsgemeenschap en beschikbaar zijn voor God’s plannen in Amsterdam. Ik weet alleen even niet hoe.

Voor mij verbreedde de vraag naar ‘hoe verder’ zich al snel naar: kerk, wat is dat eigenlijk? En kwam ik tot de eerlijke conclusie dat ik dat op dit moment even niet zo goed weet. En zo ben ik op zoek gegaan. Via allerlei boeken en uit-het-raam-staar-momenten in de trein naar mijn werk is de afgelopen maanden vervolgens een soort reis op gang gekomen langs allerlei oude en nieuw kerkvaders- en moeders waar ik regelmatig verrassend frisse of confronterende aanwijzingen vind.

Ondertussen praat ik af en toe met mensen over deze reis en merk ik dat ik niet de enige ben. De kerk lijkt voor meer mensen in een soort identiteitscrisis te zetten. En toen dacht ik: kom, ik maak er een podcast van. Ik deel gewoon wat ik onderweg tegenkom, en wie weet leidt dat tot nieuwe ontmoetingen en verbindingen.

Hierbij de intro-aflevering. Alsjeblieft. Met plezier gemaakt. Vanaf nu iedere week een nieuwe (afhankelijk van of het lukt qua tijd; ik moet ondertussen ook af en toe wat geld verdienen). DISCLAIMER: Deze podcast is waarschijnlijk voor veel mensen veel te saai en inhoudelijk. Geen probleem, laat gerust links liggen. Dit is niet voor iedereen. Deze podcast is gemaakt voor taaie zoekers. Voor mensen die graag van betekenis willen zijn in de kerk naar soms even niet weten hoe. En dan gewoon maar op zoek gaan naar de weg voorwaarts, ook als het pad niet sexy, makkelijk of gezellig is. Die mensen zijn hierbij uitgenodigd in te stappen.

Beluister/abonneer via:

* Spotify* iTunes/Apple Podcasts* Of klik op: