Hvem Banker På?

Hvem Banker På?


Ep 12: Kenn Lending og Champion Jack Dupree – 2 del

August 18, 2016

Plakat i Kenn Lendings stue med Champion Jack Dupree
Kenn og Champion Jack Dupree
Her kommer anden del af min samtale med Kenn Lending. I første episode gik vores samtale langt ud over den aftalte tid og måtte lave en del to. I denne episode handler det primært om hans gode ven og mentor Champion Jack Dupree. Vi skal høre om Jacks vilde liv i New Orleans og i Europa, og om hvordan han undgik en grusom skæbne efter at være taget som krigsfange af japanske soldater under 2. verdenskrig, da han som sømand på en amerikansk ubåd måtte forladet skibet i rum sø.
Tæt på en dansk blueslegende
Kenn Lending er det tætteste man kommer på en dansk blueslegende. Hans navn er kendt af mange udenfor Danmark og han har stået på scenen med de største internationale navne. Kenn blev født på Frederiksberg og hans far var de kendtes frisør i 1950-60’erne.
Som ung mand oplevede Kenn sit store idol BB King i Falkoner Centeret og en ny musikalsk verden åbnede sig.
Kenn etablerede sit Kenn Lending Bluesband i 1980 og har de sidste år haft orkesteret i to udgaver, placeret i København og i Jylland. Så er det kun mester som skal rejse mellem landsdelene.
Selvom han nærmer sig efterlønsalderen har han ingen planer om, at lade sig pensionere. Kun at sætte farten lidt ned, så han stadig kan glæde publikum og fans med sin sublime guitarlyd i mange år fremover.