Hvem Banker På?

Hvem Banker På?


Ep 10: Christian Hørbov-Meier – Dirigent!

July 21, 2016

Christian Hørbov-Meier og Jørn Kildall
Dirigenten Christian Hørbov-Meier er uddannet violinist fra Det Jydsk Musikkonservatorium.
Han fik som ung sin første violin som kun havde et problem – den var i voksenstørrelse og hans arme kunne ikke nå. Men heldigvis fandt hans forældre et instrument som passede ham og hans musiske karriere kunne begynde.
En række af tilfældige møder gjorde, at Christian hurtigt blev ledt ind på dirigentvejen. Som dirigent er det vigtigt, at have gode undervisere og hos en gjorde han sig særligt bemærket som violinist, da hans sorte jakke ved koncerten ikke var lukket og på slipset kiggede tre gule smileys frem. Christian blev lagt mærke til og turen gik til USA.
Christian gik på dirigentskole på Shenandoah University i Virginia, samtidig med, at han var tiltrådt som dirigent hos ungdomssymfoniorkestret FAUST. Det betød, at han måtte pendle mellem USA og Odense en gang om måneden.
Fyns Ambitiøse UngdomsSymfoniorkesTer, med forkortelsen FAUST er en spirekasse for unge musikalske talenter. Orkesteret laver mange koncerter med Christian i spidsen og særligt koncerten i IKEA Odenses færdigvarelager fik mange til, at standse op og lytte til den flotte musik af Carl Nielsen og uddrag fra Star Wars, i den utraditionelle koncertsal.
Christian Hørbov-Meier er lydentusiast eller lydnørd om man vil. Han er passioneret når det kommer til gengivelse af lyd. Han har bygget mange typer af højtalere og forstærkere, og hans stue er indrettet til lytning af den særligt gode lyd.
Christian synes jeg skal invitere…

* Karl Aage Rasmussen (komponist og forfatter)
* Frans Rasmussen (dirigent)