Fantastisk Podd

Fantastisk Podd


Latest Episodes

Fantastisk Podd – 146 – Dags att ta tag i drömmen (med vår gäst Cecilia Nilsson!)
December 26, 2019

  God jul på er! Nu närmar sig det nya året med stormsteg. 2020! Och med nyår kommer även alla nyårslöften. Är det kanske i år som du ska ta tag i den där författardrömmen? För visst är det så att vi är många som sitter med den där boken inom oss.

Fantastisk podd – 145 – Science fiction och dystopier med gäst Henna Johansdotter
December 13, 2019

Finlandsgruppen här med Maria Turtschaninoff, Hannele Mikaela Taivassalo och Mia Franck och dessutom med gäst Henna Johansdotter som precis debuterat med Glasvaggan. Vi talar om scifi och dystopier och tja mörker helt enkelt.

Fantastisk Podd – 144 – Att börja (med vår gäst Lisa Förare)
November 27, 2019

Stockholmsteamet samlas åter för att denna gång diskutera om hur man egentligen inleder en bok. Hur strukturerar man läsarens första möten med texten. Är det egentligen viktigt med den där första meningen, eller handlar det snarare om första kapitlet?

Fantastisk Podd – 143 – Tortyr och bakning!
November 13, 2019

Vad förenar otäck tortyr i till synes mysiga förorter med ännu mysigare magisk bakning? Inte mycket, förutom att båda ryms i samma diskussion mellan Susanna Björnberg, Pål Eggert, Fredrik Persson Winter och Liv Vistisen-Rörby,

Fantastisk Podd – 142 – Att knyta ihop säcken (med vår gäst Kristina Hård!)
October 31, 2019

Hur svårt är det att skriva en trilogi? Hur ser processen ut när man ska avsluta den sista boken och fånga upp alla lösa trådar? Med andra ord, hur knyter man ihop säcken? Det diskuterar Skånegruppen när Emma Andersson och Charlotte Cederlund har bjudi...

Fantastisk Podd – 141 – Skrivkurser
October 26, 2019

Finlandsgruppen med Maria Turtschaninoff, Hannele Mikaela Taivassalo och Mia Franck talar om att lära andra skriva och vad man får ut av det, eller inte får ut av det. Två är lyriska och en är inte fullt så ivrig,

Fantastisk Podd – 139 – Författaren och publiken
September 26, 2019

Hur möter författaren publiken? Grupp Finlands författare funderar på var man drar sina gränser och var och hur man är närvarande. I avsnittet deltar Maria Turtschaninoff, Mia Franck och Hannele Mikaela Taivassalo.  

Fantastisk Podd – 138 – Att fabulera genom research (med vår gäst Marie Metso!)
September 05, 2019

Gör fantastikförfattare research? Hur vanligt är det att de gör det och hur går de i så fall tillväga? Det och mycket mer diskuterar Skånegruppen när Charlotte Cederlund och Emma Andersson har bjudit in en expert på ämnet,

Fantastisk Podd – 137 – Fin och ful fantastik
August 28, 2019

Vad är fin fantastik? Vad är ful fantastik? Vem bestämmer det? Västkustarna (Susanna Björnberg, Pål Eggert, Marcus Olausson och Fredrik Persson Winter) dyker ned i det fulkulturella träsket.

Fantastisk Podd – 136 – Refuseringar och väggspikar
August 07, 2019

Stockholmsteamet samlas åter för att denna gång diskutera refuseringar. Hur stor är chansen att bli utgiven? Vad betyder det egentligen att ett manus har blivit refuserat? Hur kan man tolka standardrefusen kontra en personlig refusering?