Digitaliserat

Digitaliserat


Pod #20 – Börja småskaligt med IT som tjänst

December 02, 2016

En tisdag i oktober samlade IBM sina kunder och Business Partners på IBM Business Connect 2016 . Temat var: Outthink tomorrow’s competitors och ett axplock av den teknik som är grunden till en helt ny teknik era, nya affärsmöjligheter och inte minst nya IT-leveranser presenterades. Digitaliserat var där och fick möjlighet att spela in vår podcast på plats. Det här är avsnitt #20, vi har valt att göra det till ett samlings avsnitt från eventet uppdelat i 3 samtal med 3 gäster.
Det finns en vilja bland företag att skapa innovation och konkurrens drivande förändring genom att hitta rätt stödjande lösningar som på olika sätt digitaliserar verksamheten. Att investera småskaligt med IT som tjänst för att successivt växla upp har blivit allt vanligare när IT-leveransen förändras. Pedab är värdeadderande IT-distributör och jobbar nära ett antal partners som med Saas lösningar hjälpt företag att transformera verksamheten mot nya höjder, skalbart och flexibelt i den takt som krävs. Vi pratar om möjligheterna med IT som tjänst i samtal med George Bashiri, Pedabs egna Business Developer inom affärsområdet Cloud.
Vi pratar även med Magnus Strömer, IBM Alliance Manager på Enfo om hur man med hjälp av smarta integrationslösningar tar sig an en digitaliseringsprocess. Hur man närmar sig verksamheten och hur man på bästa sätt kan leverera ordning och reda med hjälp av integration. Här behövs rätt lösningar och integrationsverktyg som enligt Magnus blir ett nödvändigt vapen att övervaka och kontrollera en sammankopplad och växande IT-miljö.
Men vi inleder denna podcast i ett samtal med Victoria Nordin, utvecklare och teknisk säljare på IBM som även var moderator på Business Connect 2016 som just nu jobbar tätt tillsammans med IBM:s egna robot Pepper. Hon har det övergripande ansvaret den stora förmånen att sköta utvecklingen och sammankoppla Pepper med Watson teknologin. Victoria berättar om sitt uppdrag som “Peppers chef”, hur hon programmerar och lär den allt hon kan men framförallt att successivt fyller den med Watsons intelligens.
Digitaliseringsvågen och ständigt utvecklande innovativa lösningar formar om världen. Det mesta i våra liv digitaliseras, maskiner och processer kopplas ihop med intelligens, blir smartare och funktioner automatiseras. Den digitala revolutionen är här för att stanna men anpassningen sker stegvis. Företag behöver ta in information om alla trender, förstå, utvärdera och testa för att till sist kunna investera. Det kan låta som ett komplext och omfattande arbete och framför allt dyrt men faktum är att det går att börja småskaligt för att sedan växla upp.
Inled en spännande digital transformation genom att lyssna på vårt 20:e avsnitt: Börja småskaligt med IT som tjänst.