Digitaliserat

Digitaliserat


Pod #10 – Digitalisera för smartare samarbete

April 29, 2016

När den digitala transformationen sker på insidan
Trenden Social Business handlar bland annat om att arbeta smartare och mer effektiviserat med hjälp av sociala verktyg. Det har blivit en av drivkrafterna bakom digitaliseringen, den digitala transformation som görs på insidan av företaget. Den har fått en rejäl skjuts mycket på grund av att fler och fler inser vikten av att förändra rutiner och bryta invanda mönster för att optimera och effektivisera arbetet. Att skapa aktivitetsbaserade kontor där man enkelt kan dela kunskap, lokalisera talanger eller hitta sätt att hantera den ständigt ökande informationsmassa som skickas mellan individer på jobbet.
70% av landets företag har planer att digitalisera verksamheten i någon form och 55% jobbar aktivt att sätta en strategi enligt analysföretaget Radar. Det gäller inte minst när det kommer till att kunna jobba smartare, effektivare och mer digitaliserat. För att kunna ta till vara på möjligheterna bakom Social Business trenden krävs en tydlig strategi. Men det krävs även kunskap, kompetens och ramverk för att skapa digitala lösningar som faktiskt används, och genererar värde i organisationen.
Vi har träffat Erik Näslund, konsult och Business Developer på Social Business företaget EGBS. I den här podcasten får du ta del av hans tips och råd, hur man ska tänka för att komma igång att sätta rätt strategi. Vad innebär det egentligen för företag att digitalisera sättet att arbeta på och vad krävs för att komma igång? Kan en organisation bli intelligent och blir man smartare i sitt arbete bara man har rätt verktyg? Erik ger oss en bild av vad som behövs göras när man väl bestämt sig för att anamma den sociala digitala trenden men även hur andra har gjort för att lyckas bli en lite mer intelligent organisation.
Ta del av diskussionen i vår tionde podcast Digitalisera för smartare samarbete.
Du kan också läsa mer om ämnet på Statusraden.se eller på Digitaliserats trendsida för Social Business.