Globaal Nieuws (2010-2013)

Globaal Nieuws (2010-2013)


Van Barneveld wint slijtageslag met ippon op eigen service

December 23, 2014

Raymond van Barneveld mag zijn pijlen richten op de tweede ronde van het PDC WK darts. De Nederlandse darter begon sterk aan zijn eersterondepartij tegen de jonge Oostenrijker Rowby-John Rodriguez en wist op breekpunten zijn eigen service eenvoudig te behouden.
Vroeg in de tweede manche raakte zijn opponent Rodriguez in een chasse patate binnen de eigen cirkel, waardoor hij veel kansen op de dubbels miste. Van Barneveld wist wel zijn stenen gemakkelijk in het huis te krijgen, hierdoor kon Rodriguez geen succesvolle jump meer maken.
In het laatste frame moest Hawk-eye er aan te pas komen om te bepalen of Van Barneveld al in galop was voor de tip-in. De Hagenees wist de umpire echter te overtuigen met een dubbele axel met halve draai om de lengte-as.
Van Barneveld, die als vanouds dreunen uitdeelde met zijn backhand, brak hierna zijn tegenstander op love. Hij speelde de wedstrijd uit in sets van straight legs. Zijn onervaren opponent verloor op punten toen hij in de negende inning drie slag kreeg in het zestienmetergebied, oftewel een loepzuivere ippon.