CPod.Co

CPod.Co


Чи можуть старшокласники змінити шкільні стандарти у навчальному процесі своєї школи? (РТ)

December 27, 2016

Чи можуть старшокласники змінити певні усталені шкільні стандарти у навчальному процесі своєї школи? Куратори освітнього проекту для школярів “Відкривай Україну”, певні, що учням до снаги.
На втілення таких ідей, школярі мають кілька місяців. Усі команди реалізовуватимуть проекти лише у власній школі, а напрямки можна обирати різні: урбаністика, здоровий спосіб життя, культура і мистецтво, довкілля, медіа та соціальний напрямок. Вже нині найбільшу активність у школах проявляють у Білій Церкві, що на Київщині – звідти найбільше команд, аніж з інших міст України.
І вже наступного року організатори визначать фіналістів.
Мета освітнього проекту – навчити дітей із малих міст проектного менеджменту, роботи в команді, зовнішніх комунікацій і критичного мислення. Ініціатором проекту стала фундація “З країни в Україну”, серед численних партнерів – Києво-Могилянська бізнес школа і національна скаутська організація “Пласт”.
На проект зареєструвалися понад 13 тисяч шкільних команд. Кожна подавала ідеї вирішення проблем у власній школі.
Також у рамках проекту Фундації соціальних інновацій “З країни в Україну” запланували підсумувати інформацію з проблем, над якими підлітки нині працюють. А після канікул, на шкільні команди чекатиме ще насиченіший етап проекту, коли діти будуть презентувати свої роботи на всю країну.
Детально про освітні ініціативи розкажуть керівник проекту “Відкривай Україну” Поліна Штерн   та співзасновник Фундації соціальних інновацій “З країни в Україну”, співак та блогер Денис Блощинський. 2016 21 21 rt_s_osvitni_proekty_vid_VU