Art Podcast

Art Podcast


Art Podcast 122: Κλαίρη Θεοδώρου

April 26, 2024

Εκείνος, εκείνη, λαγνεία, τραύμα, κόλαση, τέχνη, εκδίκηση, απώλεια, αγάπη, άνοια, φιλία και «Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων» του Ιερώνυμου Μπος – κάπως έτσι συμπληρώνεται το παζλ του νέου βιβλίου της Κλαίρης Θεοδώρου από τις εκδόσεις Ψυχογιός.


Η αγαπημένη συγγραφέας καλεσμένη της Γιώτας Τσιμπρικίδου στο Art Podcast #122 μίλησε για όλα αυτά που την έχουν οδηγήσει στη συγγραφή, για την οικογένειά της και τα βιβλία που προτιμούσαν οι γονείς της, για τις σπουδές της και το μεταπτυχιακό στη Γερμανική Φιλολογία, τη διδασκαλία, αλλά και το πάθος της για τη Φωτογραφία – «ίδια αφήγηση με τη συγγραφή, αλλά με διαφορετικό μέσο».


Τα καλά ελληνικά ενός συγγραφέα, ο ρόλος του συζύγου της στο ταξίδι της με τις λέξεις, η αγάπη για τη σκανδιναβική γραφή και η δική της Λένα Μαντά, η δική τους «Γυναικεία Υπόθεση», τα δικά τους σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και φυσικά το βιβλίο «Εκείνος και Εκείνη» που κινητοποιεί τη φαντασία του αναγνώστη και την φτάνει σε…επικίνδυνο σημείο. Ο λόγος ύπαρξης του serial killer στην ιστορία της, ο καλοδουλεμένος χαρακτήρας του Επιθεωρητή της, η Τέχνη και η έρευνα γύρω από αυτήν, το απαιτητικό αναγνωστικό κοινό.



Η Κλαίρη Θεοδώρου στο Art Podcast #122 – άκου την Τέχνη με την υποστήριξη των εκδόσεων Ψυχογιός – η ζωή σε βιβλία!