Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se

Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se


#58 – Jesper Arvidsson

August 24, 2015

Djurgården har överraskat många den här säsongen. Med mindre än tio matcher kvar är de involverade i en superjämn toppstrid som kan sluta hur som helst. En av spelarna som klivit fram under året är Jesper Arvidsson - och nu hoppas han att Djurgården går hela vägen. 
– Det är det vi siktar på, säger han i Allsvenskans podcast. 
Jesper Arvidsson gör sin tredje säsong i Djurgården sedan flytten från Åtvidabergs FF. Efter en jobbig första säsong i klubben fick han mer speltid under 2014 då Pelle Olsson tog över tränarsysslan. I år har han varit given som vänsterback - och precis som Djurgården i stort har Arvidsson haft ett väldigt lyckat 2015 än så länge.
– Det var som att allt föll på plats betydligt bättre än tidigare år. Det är en otroligt bra känsla och stämning i hela klubben, säger Arvidsson.
– Spelarna vi fick passade väldigt bra in i laget. Sen fick Pelle ytterligare ett år i klubben och fick sätta sin prägel ännu mer på laget. Alla är väldigt lyhörda och lyssnar. Vi tror på det Pelle gör.
En block och en monsterräddning i början av säsongen (mot Hammarby och Kalmar) satte Arvidsson i rampljuset. Sedan dess har det rullat på. Vänsterbacken har fått mycket beröm under året - något som hjälpt honom på planen.
– Jag tror att alla spelare växer när de får beröm. Likaså jag.
– Folk har sett mig mer än vad de gjort tidigare. Både djurgårdare och kanske till och med övriga Sverige. Det har känts jäkligt bra för egen del måste jag säga.
Med mindre än tio matcher kvar är Djurgården fortsatt involverade i toppstriden. Och även om laget redan överträffat mångas förväntningar den här här säsongen hoppas Arvidsson på mer än så. På frågan "Vilka vinner guld?" ger han svaret:
– Det hoppas jag att Djurgården gör. Det är det vi siktar på.
Använd hashtagen #allpodd på Twitter eller mejla programledaren Adam Kalin på adam.kalin@svenskelitfotboll.se om du har feedback på programmet.

Avsnittet finns också på iTunes. Lyssna/prenumerera här.
RSS: http://www.allsvenskan.se/feed/podcast