Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se

Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se


#51 – ”Janne har verkligen lyckats”

July 07, 2015

I veckans avsnitt av Allsvenskans podcast sammanfattar Elena Lövholm (SVT) och Fredrik Janlind (Fotbollskanalen) omgång 14 tillsammans med programledaren Adam Kalin. Panelen pratar också om de senaste övergångarna - och så presenteras en ny "Texas-lista". 

Sommaruppehållet är över och den 14:e omgången i Allsvenskan är komplett. IFK Norrköping blev omgångens stora vinnare tack vare 3-1 hemma mot Malmö FF, samtidigt som toppkonkurrenterna IFK Göteborg och IF Elfsborg tappade poäng.

– Janne har verkligen lyckats med Norrköping. De är lite av en "dark horse" i racet och ser väldigt starka ut. Om de inte tappar Kujovic kan de nog vara med hela vägen. Det är bara tre poäng upp till Göteborg och nu möts dem i ett dubbelmöte, säger Fredrik Janlind.

Strax bakom toppklungan fortsätter även Djurgården att imponera och besegrade Örebro SK med 2-0.

– Det var ganska väntat att de vann den här matchen. De gnetar på och det ser ut som att de fått till något väldigt bra som faktiskt håller, säger Elena Lövholm.

I samband med matchen mot Helsingborg invigdes också BK Häckens nya hem - Bravida Arena. Fredrik Janlind var på plats och såg Häcken ta tre viktiga poäng.

– Det var väldigt bra. Arenan tar lite mer än 6 000 personer och det känns verkligen som handen i handsken för BK Häcken. En kanonarena, säger han.

Veckans "Texas-lista" där panelen får i uppdrag att rangordna spelare på ett visst tema handlar den här gången om doldisar i Allsvenskan. Panelen diskuterar också senaste övergångarna och de hetaste ryktena just nu. I avsnittet ingår även intervjuer med bland andra Janne Andersson, Daniel Berntsen, Nahir Besara och Simon Gustafson.

Använd hashtagen #allpodd på Twitter eller mejla programledaren Adam Kalin på adam.kalin@svenskelitfotboll.se om du har feedback på programmet.

Avsnittet finns också på iTunes. Lyssna/prenumerera här.
RSS: http://www.allsvenskan.se/feed/podcast