Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se

Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se


#50 – ”Guidetti skulle passa i AIK”

June 29, 2015

SVT:s Elena Lövholm och Fotbollskanalens Fredrik Janlind gästar Adam Kalin i det 50:e avsnittet av Allsvenskans podcast. U21-succén diskuteras, vänsterbackar listas och höstsäsongen snackas upp. 

U21-lanslagets succé i EM är en stor snackis inom svensk fotboll. Laget som består av flera profiler från Allsvenskan har tagit sig till final, och självklart är det något som uppmärksammas i Allsvenskans podcast.

– Det här jäkla U21-landslaget upphör aldrig att förvåna. Jag har insett att man inte kan räkna bort de här unga killarna, säger Fredrik Janlind.

– De skulle väl kunna komma hem (till Allsvenskan) hela gänget? Vad härligt vi skulle ha det då, säger Elena Lövholm.

Lagets kanske största profil, John Guidetti, sitter med ett utgående kontrakt. Elena Lövholm skulle väldigt gärna vilja se honom i Allsvenskan igen - och klubben han skulle passa bäst i enligt henne är AIK.

– Jag vet att många AIK:are känner att han skulle passa sjukt bra i AIK. Hela hans attityd gör att han utstrålar AIK. Jag skulle tycka det var roligt om han gick dit. Guidetti och AIK vore en fin matchning, säger honom.

Förutom U21 pratar panelen också om de senaste övergångsryktena. Namn som Robin Olsen, Pär Hansson och Joseph Baffo nämns. I övrigt listar panelen sina favorit-vänsterbackar i serien, och Fredrik Janlind berättar också om intrycken från BK Häckens nya hem - Bravida Arena.

– Den ser oerhört bra ut. Den upplevs mer modern är till exempel Gamla Ullevi. Så jag tror arenan kommer bli ett enormt lyft för Häcken, säger han.

Använd hashtagen #allpodd på Twitter eller mejla programledaren Adam Kalin på adam.kalin@svenskelitfotboll.se om du har feedback på programmet.

Avsnittet finns också på iTunes. Lyssna/prenumerera här.
RSS: http://www.allsvenskan.se/feed/podcast