Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se

Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se


#49 – ”Bra för svensk fotboll?”

June 20, 2015

För andra veckan i rad gästas programledaren Adam Kalin av Elena Lövholm från SVT och Fredrik Janlind från Fotbollskanalen. Europa-kval, övergångsfönstret och U21-talanger är tre heta ämnen som diskuteras. 

Panelen får bland annat lista övergångar som lag i Allsvenskan "borde" göra den här sommaren. Elena Lövholm utser Degerfors Eric Jernberg som en perfekt långsiktig ersättare till Kristian Bergström i Åtvidaberg - och Fredrik Janlind skulle väldigt gärna se Dusan Djuric återvända till Halmstads BK.

– När han var i Sverige senast var han fruktansvärt bra. Det känns som exakt den spelaren som Halmstad behöver. Lite kreativitet på mittfältet, och någon som kan göra poäng därifrån, säger Janlind.

"Åtminstone något lag i Europa League"
Inom kort kommer Malmö FF, IFK Göteborg, AIK och IF Elfsborg gå in i Europa-spel. Panelen diskuterar lagens chanser att nå gruppspel och konstaterar att det ser lovande ut på förhand.

– Det känns som att vi åtminstone kommer ha något av lagen i Europa League i år, säger Janlind.

Lövholm håller med och pratar om betydelsen för klubbarna som spelar regelbundet i Europa:

– Det är viktigt ekonomiskt och för att spelare ska vilja komma till Allsvenskan. Sen tror jag det blir mer och mer viktigt för publiken, säger hon.

Använd hashtagen #allpodd på Twitter eller mejla programledaren Adam Kalin på adam.kalin@svenskelitfotboll.se om du har feedback på programmet.

Avsnittet finns också på iTunes. Lyssna/prenumerera här.
RSS: http://www.allsvenskan.se/feed/podcast