Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se

Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se


#48 – ”Trycket i Göteborg är extremt bra”

June 13, 2015

Allsvenskan har uppehåll men Allsvenskans podcast fortsätter precis som vanligt. I veckans avsnitt gästas programledaren Adam Kalin av Elena Lövholm från SVT och Fredrik Janlind från Fotbollskanalen.
Efter 13 spelade omgångar passar panelen, bestående av Elena Lövholm och Fredrik Janlind på att blicka tillbaka på vad som hittills hänt i säsongens upplaga av Allsvenskan.
Ett av de hetaste ämnena är Allsvenskan i stort, där känslan hos både spelare, tränare och de flesta runtomkring är att ligan är just het, kanske hetare än någonsin.
– Trycket i Göteborg är extremt bra, säger Fredrik Janlind, som bevakar västkusten åt Fotbollskanalen.
”Vi har en bra medelväg”
Elena Lövholm framhåller att det som i många fall skiljer Allsvenskan från andra Europeiska ligor är vad som gör att den uppskattas så mycket i Sverige.
– Vi har en bra medelväg. För mig så måste vi inte var Europas bästa liga, det sitter helt andra värden i Allsvenskan för mig, säger hon.
– Man får väl ändå säga att det finns en utveckling i Allsvenskan i och med att Malmö FF tagit sig till Champions League, och IF Elfsborg var bara en omgång från att nå Europa League-gruppspelet. Vi har tagit oss närmare utan de här enorma pengarna, säger Fredrik Janlind på samma ämne.

Röster från aktörerna
Utöver Allsvenskan generellt går panel-gästerna in på mer specifika utropstecken, överraskningar och de som anses ha underpresterat hittills.
– Det är kul att se att Pelle Olsson har ett lag som öst in mål, säger Janlind när Djurgårdens IF är uppe för diskussion.
– Det finns ännu mer i IFK Norrköping som vi inte har sett än, säger Lövholm om Pekings tredjeplats i tabellen.
Detta plus mycket mer, bland annat ord från Kennedy Bakircioglu, Dikson Etuhu och så lite spanska från Diego Lugano, hittar du i veckans avsnitt av Allsvenskans podcast.