Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se

Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se


#46 – Panajotis Dimitriadis

May 30, 2015

Efter en lång och krokig väg har Panajotis ”Panos” Dimitriadis hittat hem till AIK. Klubben i hans hjärta - och klubben där han en dag vill avsluta sin spelarkarriär.
– Jag vill göra min sista match på Friends, tacka publiken och sen lägga skorna på hyllan. Det hade varit jävligt kul, säger han i Allsvenskans podcast.
Den allroundskicklige, Solna-födde Panajotis ”Panos” Dimitriadis inledde sin karriär i AIK. Efter flera turer runt om i olika klubbar i Stockholmsregionen, och en sväng i Norge, gick Panos tillbaka till AIK från Brommapojkarna inför säsongen 2014.
Omstarten i AIK började dock på ett surt sätt för den defensive mittfältaren, då en korsbandsskada höll honom borta från planen under en lång tid. Panos lyckas dock finna en viss tur i oturen.

– Att jag fick den här skadan i AIK var ändå en trygghet på något sätt, för jag visste att det är en klubb som skulle ta hand om mig och att jag skulle få all hjälp jag behövde, säger han.
Vill avsluta i AIK
I år är han tillbaka i spel och hans fina insatser i AIK-dressen har gjort att klubbar utomlands fått upp ögonen för honom. Hans agent har bekräftat för media att en flytt till Turkiet är högaktuell - men oavsett om det blir en utlandsflytt eller inte just nu så har Panos drömmen klar: han vill avsluta spelarkarriären på hemmaplan.
– Min dröm är att göra sista matchen i karriären i AIK. Jag ska vara närmare 40 år, eller till och med över 40. Jag känner att jag har en bra fysisk kapacitet och känner att det sätt jag spelar och lever på gör att jag kan spela till jag är 40 år. Om jag inte, peppar peppar, råkar ut för någon skada.
– Jag vill göra min sista match på Friends, tacka publiken och sen lägga skorna på hyllan. Det hade varit jävligt kul.
”De vet vem man är”
Efter en uppväxt som AIK-supporter, med klubbens nuvarande assisterande tränare Nebosja Novakovic som idol, vet Panos vad som går hem hos fansen utanför planen - och han menar att han tar den uppmärksamhet och den press som kommer med ro.

– I Stockholm så vet de som håller på AIK vem man är. Stöter man på en AIK:are ute på stan så känner denne igen dig. Och de är inte blyga heller, de vill gärna komma fram och ta någon bild och autograf.
– Jag tycker att det bara är kul. Jag vet själv hur det var när man var liten, höll på AIK och såg AIK-spelarna då, så det är en del i hela den här grejen. Det är kul, det är sådant som gör att man känner sig uppskattad som fotbollsspelare, säger han.

Använd hashtagen #allpodd på Twitter eller mejla programledaren Adam Kalin på adam.kalin@svenskelitfotboll.se om du har feedback på programmet.

Avsnittet finns också på iTunes. Lyssna/prenumerera här.
RSS: http://www.allsvenskan.se/feed/podcast