Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se

Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se


#41 - Hans Eklund

April 25, 2015

Efter en tung säsong i Kalmar FF förra året är Hans Eklund tillbaka i Falkenbergs FF - klubben han förde upp till Allsvenskan 2013. Målsättningen nu är att göra FFF till ett stabilt lag i högsta serien. 
– Jag kan tänka mig att stanna här länge. Det skulle vara kul att vara här och etablera föreningen i Allsvenskan, säger han i Allsvenskans podcast. 
Efter avancemanget till Allsvenskan 2013 lämnade Hans Eklund Falkenberg för Kalmar. Utmaningen att träna en på pappret större klubb lockade honom dit, men resultatet blev inte som han tänkt sig och Eklund tvingades lämna sitt uppdrag efter bara en säsong.
– Elva månader är inte speciellt lång tid för någon. Våren var jättebra och då var det många klapp på ryggen - då var det ingen som gnällde. Sen blev det mer gnäll efter det, säger Eklund.
– Tittar man på kraven som Kalmar FF satte på mig så tycker jag själv att jag levde upp till fyra av fem grejer: de ville vara kvar i Allsvenskan, banta ner truppen, få till en stor försäljning och släppa fram egna talanger. Sen misslyckades jag med att utveckla anfallsspelet som de också hade som ett krav, och det får jag ta åt mig. Där lyckades jag inte tränga igenom med min filosofi på den korta tid jag fick.
Vill etablera FFF i Allsvenskan
När möjligheten att få återvända till Falkenberg dök upp inför årets säsong tackade han ja. Kalmar-sejouren är glömd och nu ser han fram emot att fortsätta resan med FFF som han påbörjade 2013.
– Jag trivdes väldigt bra här 2013 och känner till miljön och människorna i klubben. De flesta spelarna är kvar så det har gått väldigt snabbt att komma in i det.
Den långsiktiga målsättningen är glasklar. Hans Eklund vill göra Falkenberg till ett etablerat och stabilt lag i Allsvenskan. Och han tycker att rätt förutsättningar finns för att klubben ska lyckas.
– Det finns andra mindre lag som varit uppe i Allsvenskan ganska länge med små resurser. Det känns som vi har någonting spännande på gång med ny arena och stora kullar i våra ungdomslag. Föreningen är mogen för att etablera sig, säger Eklund som gärna jobbar vidare med FFF under lång tid framöver.
– Jag kan tänka mig att stanna här länge. Det skulle vara kul att vara här och etablera föreningen i Allsvenskan.
"Har stora förhoppningar"
Första delmålet på vägen är att säkra nytt kontrakt i Allsvenskan den här säsongen. Falkenberg är precis som förra året nederlagstippade på förhand - men Hans Eklund är ändå optimistisk.
– Det här laget och den här föreningen är så pass ödmjuk så man ligger i och jobbar hela tiden. Vi har en liten omsättning och låg spelarbudget jämfört med många andra, men det kompenserar vi med en jäkla vilja. Jag har stora förhoppningar om ett bra resultat.
Använd hashtagen #allpodd på Twitter eller mejla programledaren Adam Kalin på adam.kalin@svenskelitfotboll.se om du har feedback på programmet.

Avsnittet finns också på iTunes. Lyssna/prenumerera här.
RSS: http://www.allsvenskan.se/feed/podcast