AboutLaw | podcast voor juristen

AboutLaw | podcast voor juristen


Latest Episodes

Afl. 29: Fraude, corruptie & integriteitskwesties op de werkvloer
November 19, 2019

In deze aflevering van AboutLaw praten wij met Stéphanie Spoelder, arbeidsrechtadvocaat bij Boontje Advocaten te Amsterdam, over de arbeidsrechtelijke aspecten van fraude, corruptie en wangedrag op de werkvloer.

Afl. 28: Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA)
November 05, 2019

In deze aflevering praten wij met Job van Hooff, advocaat & partner bij Stibbe over het voorontwerp Wet homologatie onderhands akkoord ter voorkoming van faillissement (WHOA). Het wetsvoorstel WHOA is bedoeld voor ondernemingen die op zichzelf rendabel...

Afl. 27: Verwijderen van onrechtmatige berichten van social media
October 22, 2019

JURISPRUDENTIE UPDATE: Het Hof van Justitie van de Europese Unie, heeft op 3 oktober 2019 een belangrijke uitspraak gedaan over het verwijderen van onrechtmatige berichten van social media. Het Hof legt uit hoe platforms zoals Facebook om moeten gaan m...

Afl. 26: Maatschappelijk verantwoord aanbesteden
October 08, 2019

In deze aflevering van AboutLaw praten wij met mr. dr. Willem Janssen, universitair docent en onderzoeker bij de Universiteit Utrecht, over maatschappelijk verantwoord aanbesteden. Is er een juridische verplichting voor overheden om duurzaam aan te bes...

Afl. 25: Onrechtmatige perspublicaties
September 24, 2019

In deze aflevering van AboutLaw praten wij met Remco Klöters, advocaat IE en mediarecht en partner bij Van Kaam IP Media Privacy over onrechtmatige perspublicaties. Wanneer is een perspublicatie eigenlijk onrechtmatig?

Afl. 24: Schaarse vergunningen
September 17, 2019

In deze aflevering praten wij met mr. dr. Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent aan de afdeling staats- en bestuursrecht bij de Universiteit Leiden. We gaan het hebben over het onderwerp van haar dissertatie, namelijk: schaarse vergunningen.

Afl. 23: Effectief pitchen & presenteren voor juristen en advocaten
September 10, 2019

We gaan het in deze aflevering hebben over storytelling en effectief pitchen en presenteren voor juristen en advocaten. We praten met Huib Hudig, presentatiecoach, speechschrijver en oprichter van Speak to Inspire.

Afl. 22: Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)
September 03, 2019

In deze aflevering van AboutLaw praten wij met Elise Heyman, arbeidsrechtadvocaat bij AKD over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Deze wet is goedgekeurd door de Eerste Kamer en zal vanaf 1 januari 2020 ingaan.

Afl. 21: Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie
August 27, 2019

In deze aflevering praten wij met William Schonewille, advocaat/partner bij BarentsKrans over de Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie. Deze wet is in maart 2019 door de Nederlandse senaat aangenomen: zeven weken na goedkeuring door de Tweed...

Afl. 20: Shock- en affectieschade
June 25, 2019

In deze aflevering gaan wij praten met Laurens Kock, juridisch adviseur bij Slachtofferhulp Nederland, over shock- en affectieschade. Met ingang van 1 januari 2019 kent het Nederlandse recht de mogelijkheid om vergoeding van affectieschade te krijgen.

loaded