AboutLaw | podcast voor juristen

AboutLaw | podcast voor juristen


Latest Episodes

Afl. 39: Hoe overleeft jouw advocatenkantoor de Coronacrisis?
May 12, 2020

In deze aflevering praten wij met Willem Hengeveld, Strategy & Business Development Consultant bij New Decade Consultancy over hoe advocatenkantoren de Coronacrisis kunnen overleven. Door de huidige Coronacrisis loopt de continuïteit van veel advocaten...

Afl. 38: Dwanglicenties in tijden van Corona
April 21, 2020

In deze tijden van Corona laait de discussie omtrent dwanglicenties weer op. In deze aflevering praten wij met Marleen van den Horst, advocaat en partner bij BarentsKrans, over dwanglicenties en octrooirecht.

Afl. 37: De invloed van het Unierecht op privaatrechtelijke verhoudingen
April 07, 2020

In deze aflevering praten wij met Dr. Irene Aronstein, docent en secretaris van het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (Radboud Universiteit), over de invloed van het Europese Unierecht op privaatrechtelijke rechtsverhoudingen.

Afl. 36: Handelssancties & exportcontrole
March 24, 2020

In deze aflevering praten wij met Sebastiaan Bennink, advocaat & partner bij BenninkAmar, over handelssancties en exportcontrole: de laatste jaren een ‘hot topic’ en steeds hoger op de politieke agenda. Bedrijven en financiële instellingen die actief z...

Afl. 35: Mensenrechtenschendingen door transnationale ondernemingen
March 10, 2020

In deze aflevering praten wij met Lucas Roorda, universitair docent en onderzoeker bij Universiteit Utrecht, over ter verantwoording roepen van transnationale ondernemingen voor hun impact op mens en milieu.

Afl. 34: Trends & ontwikkelingen in de advocatuur
February 25, 2020

In deze aflevering praten wij met Gerard Tanja, partner bij Venturis Consulting Group, over de toekomst van de juridische dienstverlening in Nederland. De concurrentie in de Nederlandse advocatenbranche gaat de komende jaren sterk toenemen.

Afl. 33: De Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra)
February 11, 2020

De rechtspositie van alle ambtenaren veranderde op 1 januari 2020. In deze aflevering van AboutLaw praten wij met Monique de Witte-van den Haak, advocaat/partner bij Pels Rijcken over de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra).

Afl. 32: De digitale nalatenschap
January 28, 2020

In deze aflevering van AboutLaw praten wij met Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen en docent bij Radboud University, over de digitale erfenis. Waaruit bestaat je digitale nalatenschap? Wat gebeurt er met je social media accounts bij...

Afl. 31: Privacy op de werkvloer
January 14, 2020

In deze aflevering van AboutLaw praten wij met Danny Vesters, advocaat/partner bij Boontje Advocaten, over privacy op de werkvloer. In hoeverre mag je werknemers monitoren? Mag een werkgever het internet afstruinen voor informatie over sollicitanten?

Afl. 30: Juridische argumentatieleer
December 03, 2019

In deze aflevering van AboutLaw praten wij met Dr. José Plug, universitair docent en onderzoeker bij de vakgroep Taalbeheersing, Argumentatietheorie en Retorica van de Universiteit van Amsterdam, over juridische argumentatieleer.

loaded