Iz naših krajev

Iz naših krajev


Latest Episodes

Brežice, Maribor, Ljubljana, Idrija, Laško, Pivka
September 24, 2022

Poroali smo o pripravi prostorskega narta za Severno Primorsko, prenovi gradu v Breicah, projektu za Dravo, trgatvi na ljubljanskem gradu in 120-letnici ebelarskega drutva Lako. Povabili pa smo vas tudi na kulinarini dogodek Okusi Pivkih jezer.

Laško, Maribor, Ljubljana, Ptuj, Domžale, Vodice
September 17, 2022

V oddaji ste lahko sliali, da so Lako, Ljubljana in Ptuj postala del Unescove globalne mree ueih se mest, poroali pa smo tudi o slovenskih dosekih zbranih v Guinnessovi knjigi rekordov, urejanju prometa v Mariboru, blagoslovu novega trga pred doma

Bled, Brežice, Nova Gorica, Vipava, Hotemaže
September 10, 2022

Poroali smo o turistini sezoni na obmoju Nove Gorice, Vipavske doline in Breic, novih oskrbovanih stanovanjih na Bledu in dobri praksi zaposlovanja tujcev iz Venezuele v Kruhkeriji Gorjanc.

Murska Sobota, Kranj, Kamnik, Ribnica
September 03, 2022

Poroali smo o prihajajoem balonarskem svetovnem prvenstvu v Murski Soboti, odlini turistini sezoni v Kranju, jesenskem dogajanju v Kamniku ter odprtju bazena in prizidka pri osnovni oli v Ribnici.

Krško, Lenart, Rakičan, Mojstrana
August 27, 2022

Poroali smo o obnovi in dejavnostih dvorca Rakian, pomenu ohranjanja grbinastih travnikov, prireditvi okusi Posavja, ki prinaa vrhunska kulinarina doivetja, ter o novih kolesarskih poteh v Slovenskih goricah.

Kuzma, Brezje, Črna na Koroškem, Zgornje Gorje
August 20, 2022

Spregovorili smo o razvojnih priložnostih Prekmurja, selitvi uporabnikov socialnovarstvenega centra Črna na Koroškem, omejevanju obiska v soteski Vintgar, romarskem turizmu na Brezjah in obnovi gradov na Gorenjskem. 

Sevnica, Šentjernej, Trbovlje, Črna na Koroškem
August 13, 2022

Poročali smo o prizadevanjih za izboljšanje turistične ponudbe v Zasavju, dogajanju in razvojnih projektih v občini Šentjernej, gradnji nove šole za otroke s posebnimi potrebami v Sevnici in koroškem turističnem tednu.

Kranj, Preddvor, Slovenji Plajberk
August 06, 2022

Poročali smo o obnovi gradu v občini Preddvor, praznovanju sv. Roka, ki ga pripravljata kranjska župnija in komunala, in o kmečkem prazniku v Slovenjem Plajberku. 

Celje, Idrija, Gorenjska
July 30, 2022

Ustavili smo se ob uspešno izpeljani Gasilski olimpijadi v Celju, o tem, da so v Idriji zaživeli novi prostori centra za socialno delo, o razvoju avtodomarskega turizma in kako ga vidijo na Gorenjskem in še čem.

Novo mesto, Hoče pri Mariboru, Ljubljana
July 23, 2022

Slišali ste prispevek o turizmu na področju Novega mesta, razvoj gospodarstva iz Hoč pri Mariboru in kako napredujejo dela na tretji razvojni osi. Vabljeni k poslušanju.

loaded