Iz naših krajev

Iz naših krajev


Latest Episodes

Nova Gorica, Jesenice, Kranj
April 10, 2021

Poročali smo o brezposelnosti v Sloveniji ter promociji deficitarnih poklicev v Severonopirmorski regiji, praznovanju desete obletnice gorenjske mobilne enote za paliativno oskrbo ter o tem, kako so v Mestni knjižnici Kranj ob Svetovnem dnevu zdravja prip

Ljubljana, Novo mesto, Preddvor
April 03, 2021

V oddaji smo spregovorili o velikonočnih običajih, preverili smo, kako napreduje obnova škofijskega romarskega središča na Zaplazu, ter kakšni so načrti z gradom v Preddvoru na Gorenjskem, katerega prve omembe segajo v 12. stoletje.

Kranj, Slovenske Konjice, Kamnik, Ljubljana
March 27, 2021

Poročali smo o novih medgeneracijskih centrih, ki jih vzpostavljajo na Gorenjskem, obnovi cerkve sv. Janeza v Žički kartuziji, občinskem prazniku v Kamniku, in dobroti, ki bo dodatno okrepila zdravljenje bolnikov z limfomom in levkemijo. 

Šmarje pri Jelšah, Cerklje ob Krki, Medvode, Radenci
March 20, 2021

Poročali smo o gradnji oskrbovanih stanovanj v Šmarju pri Jelšah, projektih občine Medvode, posodobitvah vojaškega letališča Cerklje ob Krki in izbiri potrošnika, da kupi steklenico ali plastenko, reciklirane plastenke.

Kočevje, Novo mesto, Tolmin, Horjul
March 13, 2021

Poročali smo o boju zoper epidemijo v Kočevju, težavah ribiške družine Tolmin zaradi izpada prihodkov od prodaje turističnih ribolovnih dovolilnic, ureditvi parkirišč v Gabrju pod Gorjanci, kjer želijo prekiniti divje parkiranje, obiskali pa smo tudi Zoo

Postojna, Ljubljana, Kranj
March 06, 2021

Spregovorili smo o turizmu v Postojni, spodbujanju lesno predelovalne industrije in melodičnih zvonovih na zvoniku kranjske župnijske cerkve, ki vsako uro presenetijo z drugo melodijo.

Slovenska Bistrica, Murska Sobota, Šentjernej, Črnomelj
February 27, 2021

Poročali smo o investicijah v Občini Slovenska Bistrica, o izhodu Pomurskih mlekar iz rdečih številk, želji po medgenarcijskem središču v novem domu starejših v Šentjerneju in ureditvi Čredniške poti ob Kolpi.

Žiri, Postojna, Kamnik
February 20, 2021

Poročali smo o pospešeni gradnji domov za starejše, rezultatih presejalnega programa za odkrivanje raka dojk v mobilni enoti v Postojni in o odklopu elektrike Eco Resortu pri Kamniku, po mnenju lastnika, da se ga finančno zlomi.

Maribor, Ljubljana, Divača
February 13, 2021

Poročali smo o socialnih razmerah na širšem področju Maribora, načrtih za sodoben center Vrata Krasa, ki naj bi zaživel do leta 2023, ter o pustem dogajanju in izročilu.

Haloze, Begunje, Bled, Šentjur
February 06, 2021

Poročali smo o sredstvih za vlaganje v kmetijstvo v Halozah, zložljivih smučeh, ki so jih razvili v Elanu, muzeju sodobne umetnosti, ki naj bi ga dobili na Bledu in Jubilejnem letu Josipa Ípavca.

loaded