Iz naših krajev

Iz naših krajev


Latest Episodes

Škocjan, Murska Sobota, Veržej
August 28, 2021

Spregovorili smo o aktualnih projektih v občini Škocjan, pogledali smo v Prekmurje, ki ponuja številne turistične znamenitosti, in obiskali Zavod Marianum v Veržeju ter predstavili njegovo delovanje, na katerega je močno vplivala epidemija.

Gornja Radgona, Hrastnik, Škocjan, Preddvor
August 21, 2021

Poročali smo o investicijah v gradnjo širokopasovnega omrežja na nekaterih še vedno nepokritih območjih Slovenije, 59. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni, participatornem proračunu, ki ga uvajajo tudi v občini Hrastnik, in vzposta

Gornji Grad, Kobarid, Maribor, Volčji Potok
August 14, 2021

Poročali smo o začetku delovanja najsodobnejšega centra za osebe z demenco v Sloveniji, ki je zaživel v Gornjem Gradu, desetletnici delovanja Dializnega centra v Kobaridu, ki je močno olajšal življenja oseb, ki potrebujejo dializno zdravljenje, odgovornej

Radovljica, Dutovlje, Tolmin, Mozirje
August 07, 2021

Poročali smo o Prazniku terana in pršuta, prometnem povezovanju Posočja in Italije, festivalu stare glasbe v občini Radovljica ter razstavi eksotičnih živali in cvetja v Mozirskem gaju.

Ljubljana, Radenci, Julijske Alpe, Prekmurje
July 31, 2021

Slišali ste prispevek o tem, da so na Unescovem seznamu svetovne kulturne in naravne dediščine tudi izbrana Plečnikova dela v Ljubljani, da so v Radencih ustanovili gospodarsko interesno združenje, da bo biosferno območje Julijske Alpe povezalo sosednji d

Mislinja, Bled, Tolmin, Mengeš, Maribor
July 24, 2021

Poročali smo o škodi po neurju v Občini Mislinja, slabem finančnem položaju blejskega Zavoda za turizem, pojavu zajčje mrzlice na Primorskem ter koruznem labirintu v Mengšu in Mariboru.

Ormož, Gornji Grad, Kranj
July 17, 2021

Poročali smo o večmilijonski investiciji podjetja Carthago v Ormožu, ki bo prinesla več sto delovnih mest, začetku delovanja sodobnega centra Makov svet za osebe z demenco v Gornjem Gradu in gorskem reševanju ob začetku sezone.

Vipava, Grosuplje, Ajdovščina, Murska Sobota
July 10, 2021

Poročali smo o zelo slabi sadjarski letini v Vipavski dolini, gradnji vadbenega poligona za gasilce v Grosupljem, uspešno izpeljanem programu za pomoč staršem pri vzgoji na območju Ajdovščine in ustanovitvi Kluba Prekmurcev v Ljubljani. 

Ptuj, Novo Mesto, Malečnik, Fokovci
July 03, 2021

Poročali smo o novem urgentnem centru na Ptuju, pogledali smo v Novo Mesto, ki je dobilo novega škofa ter pripravili prispevka o odprtju Glasarjeve galerije v Malečniku in vzpostavitvi novega predelovalnega obrata za zelišča ter sadje v Fokovcih.

Iz naših krajev: Ljubljana, Šentrupert na Dolenjskem, Cerklje na Gorenjskem
June 26, 2021

Govorili smo o gradnji krvavškega vodovoda, o kateri je več povedal cerkljanski župan Janez Čebulj, izvedeli boste o odprtju soseske za mlade na Gerbičevi, o muzeju kozolcev v Šentrupertu, ob začetku počitnic pa spregovorili tudi o varnem kopanju. 

loaded