Iz naših krajev

Iz naših krajev


Latest Episodes

Ljubljana, Maribor, Piran
May 07, 2022

Poročali smo o načrtovanih skoraj 800 milijonov evrov vrednih investicijah DARS-a v prometno infrastrukturo, problematiki medkrajevnih prevozov na območju ljubljanskih primestnih občin, projektu izposoje koles Mbajk v Mariboru in velikih klobučnjakih v sl

Ljubljana, Kobarid, Izola
April 30, 2022

Poročali smo o gasilskem delovanju v Sloveniji, reševanju stanovanjske problematike v Kobaridu, obnovitvi kapele sv. Nadangela Mihaela na pokopališču v Izoli in o promociji Slovenije zaradi dirke po Italiji, katere trasa pelje tudi čez naše kraje.

Koper, Poljane nad Škofjo Loko, Vipava, Postojna, Šentjernej
April 23, 2022

Poročali smo o protipoplavni zaščiti Poljan nad Škofjo Loko, prenovi Ravbarjevega stolpa in glavnega trga v Vipavi, pomenu projekta Oživimo podeželje za priobalna mesta in zavarovanju pasme šentjernejski petelin z gensko banko.

Novo mesto, Ribnica, Veržej, Volčji Potok
April 16, 2022

Poročali smo o pomanjkanju zdravnikov v novomeški bolnišnici, vlaganjih v šolsko in športno infrastrukturo v Ribnici, velikonočnih razstavah pirhov, ki privabljajo v številne kraje po Sloveniji, pa tudi o cvetoči pomladi, ki že vabi v Arboretum Volčji Pot

Ilirska Bistrica, Celje, Mozirje
April 09, 2022

Poročali smo o širitvenih načrtih Lesonita v Ilirski Bistrici, vlaganjih v pokopališče na Golovcu, pomladnem kolesarjenju od Celja do Rimskih Toplic in začetku sezone v Mozirskem gaju.

Koper, Gorje, Brežice Novo mesto, Šentjernej
April 02, 2022

Poročali smo o gradnji doma starejših občanov v Kopru in Ajdovščini ter vrtca v Dobovi, zagotavljanju protipoplavne varnosti na območju Brusnic pri Novem mestu, vzpostavitvi učne poti v Šentjerneju, prestavitvi kapelice v Gorjah zaradi rekonstrukcije cest

Ptuj, Maribor, Ajdovščina, Brežice, Žiri
March 26, 2022

Poročali smo o rekordni donaciji v Občini Ajdovščina za investicijo v zdravstveni dom in pripadajočo infrastrukturo, začetku gradnje obvoznice v Žireh, novem domu Krajanov na Vélikih Málencah in o povezovanju štajerskih vinarjev.

Ptuj, Kranj, Nova Gorica, Radomlje
March 19, 2022

Poročali smo o skrbeh kmetov s porečja Drave v zvezi z načrtom za zmanjševanje poplavne ogroženosti, poslovanju in investicijah gospodarskega zavoda Brdo, vzgoji in izobraževanju otrok s posebnimi potrebami na Goriškem ter projektih in kulturnih dogodkih,

Vodice, Jesenice, Štajerska
March 12, 2022

V oddaji smo se dotaknili vojne v Ukrajini, pogledali smo v občino Vodice, ter spregovorili o vzhodni kohezijski regiji.

Novo mesto, Semič, Sveta Ana, Krško
November 13, 2021

Poročali smo o turističnih znamenitostih Dolenjske, miniaturni vasici v Sveti Ani v Slovenskih goricah, edinem belokranjsko-dolenjskem smučišču Gače in tem, da je Krško pridobilo status mestne občine. 

loaded