Chicks and the City podcasts

Chicks and the City podcasts


S05E09 Hoe kan je budgetteren als student?

September 14, 2023

In een tijd dat alles steeds duurder wordt is het voor jongeren ontzettend belangrijk om te leren hoe ze om moeten gaan met geld. Maar helaas bestaat er nog geen vak voor budgetteren op de middelbare school. Lieke Nusteling vindt dat maar raar. Haar missie is daarom ook om het belang van financiële educatie en bewustzijn onder jongeren (en Millennials) te bevorderen.


Taboe


Over geld wordt bijna niet gesproken. Er heerst namelijk een enorm taboe op. Zo is het in de Nederlandse maatschappij heel brutaal om naar iemands salaris te vragen, is het uit den boze om te vragen hoeveel iets gekost heeft en praten we al helemaal niet over geldproblemen.


Omgaan met geld


Hoewel er weinig over geld gesproken wordt, wordt er toch van jongeren verwacht dat ze weten hoe ze met hun geld om moeten gaan. Best gek eigenlijk. Mocht jij als student dus moeite hebben met sparen en kan je hier wel wat tips voor gebruiken? Dan is deze podcastaflevering iets voor jou!


Budgetteren


Lieke Nusteling is 25 jaar, woont in Rotterdam en heeft een eigen bedrijf ‘Millennial Mindset’. Met deze onderneming geeft Lieke gastlezingen op scholen en universiteiten, geeft ze bedrijfstrainingen en ook nog eens 1-op-1 financiële coaching. Allemaal om het onderwerp geld eindelijk eens bespreekbaar te maken. In onze podcast gaan we het samen met Lieke hebben over hoe je als student kan budgetteren in een tijd dat alles duurder lijkt te worden.



https://www.tiktok.com/@liekenusteling/video/7196212232940784901?_r=1&ug_source=op.auth&ug_term=Linktr.ee&utm_campaign=tt4d_profile_link&utm_source=awyc6vc625ejxp86

Ben jij benieuwd naar de aflevering? Deze komt maandag 2 oktober online. Houd onze website en Spotify dus in de gaten!