Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se

Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se


#67 – ”En reklamvideo för Allsvenskan”

October 28, 2015

En omgång kvar. Därefter vet vi vilket lag som vinner Lennart Johanssons Pokal 2015. I Allsvenskans podcast den här veckan pratar Elena Lövholm (SVT) och Fredrik Janlind (Göteborgs-Posten) om matcherna som spelades i omgång 29 - och förutsättningarna inför den dramatiska slutomgången. 

Stort fokus läggs på guldstriden och matcherna IFK Norrköping - Halmstads BK och AIK - IFK Göteborg. Elena Lövholm tror att Norrköping, som leder serien med en poäng före Göteborg, kommer stå som vinnare när Allsvenskan avgörs på lördag.

– Det känns som väldigt många är överens om att Malmö är stora favoriter i sista matchen. Men jag tror att Norrköping har ganska bra chans att vinna, säger hon.

Fredrik Janlind tror att guldet hamnar hos IFK Göteborg och var väldigt imponerad av lagets seger i stormatchen mot AIK på Friends Arena. En match som han tycker var ett lysande exempel på hur bra Allsvenskan kan vara.

– Ja herregud. Bara att se stämningen på Friends var magiskt. Den här matchen hade, med hur den utspelade sig och kvalitén på den, kunnat klippas ihop till en reklamvideo för Allsvenskan, säger han.

I resten av avsnittet, där övriga matcher gås igenom, pratar panelen om den fantastiska publikutvecklingen under året, Falkenbergs kvalchanser, kampen om fjärdeplatsen och bortglömda målskyttar.