Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se

Allsvenskans officiella podcast Allsvenskan.se


#60 – Jasmin Sudić

September 08, 2015

Jasmin Sudić fick som han ville till slut. Mittbacken, som slog igenom med dunder och brak i Malmö FF som 17-åring, har nämligen alltid tänkt att BK Häcken vore en perfekt klubb för honom. Nu är han på plats på Hisingen - och han stortrivs.
– Det här var ett perfekt tillfälle, säger han i Allsvenskans podcast.
2008 gjorde Jasmin Sudić debut i Allsvenskan för Malmö FF. Redan då klassades han som en av landets bästa unga talanger och spoddes en lysande framtid. Men efter genombrottet kom bakslagen. Gång på gång.
Tre allvarliga korsbandsskador mellan 2010 och 2013 stannade upp karriären och mittbacken lämnade MFF. Efter en sejour i Mjällby AIF skrev han på för BK Häcken inför den här säsongen. En flytt som han länge hoppats skulle bli verklighet.
– Häcken spelar en fotboll som passar mig väldigt bra, så det var ett enkelt val. Varje gång det har snackats om att jag ska lämna har jag sagt till min agent att han ska kolla med Häcken för att jag gillar deras spelsätt så mycket. Och när jag kom hit sa tränaren och sportchefen att de velat få hit mig länge men att det aldrig funnits rätt tid med tanke på mitt kontrakt i Malmö och skadorna. Så det här var ett perfekt tillfälle, säger han.
Skadorna har han lämnat bakom sig, och nu är han fast besluten att återigen visa vad han kan på planen.
– Jag är fortfarande på väg uppåt. Jag har inte känt någon gång att jag nått max och är på väg ner. Jag känner att jag fortfarande utvecklas.
Använd hashtagen #allpodd på Twitter eller mejla programledaren Adam Kalin på adam.kalin@svenskelitfotboll.se om du har feedback på programmet.

Avsnittet finns också på iTunes. Lyssna/prenumerera här.
RSS: http://www.allsvenskan.se/feed/podcast