Viten og snakkis - en forskningspodkast

Viten og snakkis - en forskningspodkast


Nærarkitektur

April 07, 2020

I Oslo finnes det en mengde skjulte arkitektoniske perler i byområdene vi bor og ferdes i. Mange av disse er innpasset i omgivelsene og gjør ikke mye ut av seg. Men, stopper du opp og ser litt ekstra vil du oppdage mye fantastisk hverdagsarkitektur og ikke minst historie.

I denne episoden forteller Gro Sandkjær Hanssen fra NIBR og Even Smith Wergeland fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo om noen av perlene vi omgir oss med i hverdagen.

Even Smith WergelandGro Sandkjær Hanssen

Arkitekturvettregler

Gro og Even forteller også i episoden om turvettregler de har utviklet for å hjelpe oss andre å bli kjent med god arkitektur. Kort oppsummert:

De store linjene – hva slags type bygninger ser du?Zoom inn – se etter de særegne detaljeneFinne mer informasjon – undersøk og lær litt mer. Prøv planinnsyn - https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/#596941,6642882,7

Turforslag

I episoden snakker Gro og Even om ulike turmål for å oppleve arkitektur:

Akersleva: Fossen og hjulet veveriTandberg Radiofabrikk på Brekke og SkullerudOset vannrenseanlegg ved Maridalsvannet, Kjelsås, tegnet av Geir GrungØkern sykehjemKabelgata, Økern          Kanonhallen på LørenUlvetrappa og Evald Rygs trapp på IlaFreskomaleriet til Sverre Wyller «En blå stasjon» på t-banestasjonen på LørenTransformatorbyggene til Geir Grung og Georg Greve.

https://twitter.com/grohanssen/status/1247167009881640965

Følg Gro og Even på Twitter for mer nærarkitektur:Gro på @grohanssenEven på @SmithWergeland