Veckans podd

Veckans podd


Latest Episodes

Psyket med Gabriel Wikström
February 23, 2016

För några år sen drabbades Sveriges folkhälso- sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström av en utmattningsdepression. Idag har han ansvar för hur vården för den med psykisk ohälsa fungerar

Vår bästa vän - skadligt samlande av hundar
February 16, 2016

I Sveriges Radios Poddradiospecial Vår bästa vän möts hundälskare, forskare och andra experter och pratar om allt som rör husdjuret som ungefär 1 miljon svenskar delars sina hem med - hunden.

Gradvall - I Want You
February 09, 2016

Hur stor betydelse har en låts titel för själva musikupplevelsen? Jan Gradvall går till botten med den frågan tillsammans med sina gäster, Per Gessle och Kajsa Grytt.

Snedtänkt med Kalle Lind, gäst Nina Allergren
February 02, 2016

Sjuttiotalisten Kalle Lind och sextiotalisten Nina Allergren diskuterar fyrtiotalisterna och alla deras privilegier.

Creepypodden med Jack Werner
January 26, 2016

Luta dig tillbaka och följ med oss in i en kuslig värld av spöken, mystiska varelser och övernaturliga händelser...

Spotlight med Kerstin Berggren, gäst: Love Larson
January 19, 2016

Han har gett James Bond rejäla blessyrer och gjort sargade ansikten i Äkta människor. Blod och skadade kroppar är vardag för maskören Love Larson, som också förvandlat Robert Gustafsson till en 100-åring.

Tollans musikaliska - romer och musik
January 12, 2016

En del av programmet romer och musik. Visar den rika musikkultur som romer har bidragit med till vårt globala musikarv. Möt artisten Hans Caldaras och författaren Majgull Axelsson. Program 1 av 5.

Psyket- Amy Diamond om att leva med ångest och att vara en känslomänniska
January 05, 2016

För fem år sedan fick Amy Diamond ångest för första gången. Då visste hon inte riktigt vad det var. – Jag tyckte att jag var jobbig, irriterande och ful. Jag var verkligen inte snäll mot mig själv

Ögonblicket - Ett liv ifrån sin familj och släkt
December 29, 2015

När Omid är 16 år flyr han från Afghanistan, en resa som tar honom barfota genom bergen, via Irans skjutande gränspatruller, genom Europa hägnades under en lastbil och till Malmö, där han sökte asyl.

Livet är en fest - en introduktion med smakprov
December 22, 2015

Nu kommer den hyllade serien om svensk musikhistoria som podd. Inför det spelades ett specialavsnitt in med skaparna, Stefan Wermelin och Staffan Schöier.