SKR PODCAST

SKR PODCAST


SKR PODCAST #1 – Minna Harjuniemi ja Toni Koivulahti

September 06, 2018

Suomen Kulttuurirahaston SKR podcastin ensimmäisessä jaksossa kirjailija-ohjaaja Minna Harjuniemi ja teologi Toni Koivulahti pohtivat monen muun asian lisäksi väkivaltaa. Vaikka väkivalta on molemmille ajankohtainen teema, tarkastelevat he sitä hyvin erilaisista näkökulmista.


Minna Harjuniemi on kirjailija-ohjaaja, joka on työskennellyt myös ohjaajantyön lehtorina Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Aiemmin hän on työskennellyt freelance-ohjaajana sekä Ylioppilasteatterin johtajana 2001-2004. Hän kirjoittaa suurimman osan ohjaamistaan esityksistä itse. Harjuniemi on kahden pojan äiti ja kotoisin Kymenlaaksosta.


Toni Koivulahti on sosiaalietiikan tohtorikoulutettava Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Hänen väitöskirjansa käsittelee uskonnon ja väkivallan yhteyksiä poliittisen teologian teoriassa. Lisäksi hän on kiinnostunut eläinoikeusfilosofiasta ja Jumalan kuoleman teologiasta.


Minna ja Toni keskustelevat väkivallan lisäksi teatterin tekemiselle ja käsitteelliselle tutkimukselle ominaisesta luovuudesta. Jaksossa keskustellaan myös teatterin ja käsitteellisen tutkimuksen moraalista, pohditaan mitä teatterin poliittisuus merkitsee ja mitä on poliittinen teologia. Jaksossa selviää myös, mitä tarkoittaa “hidas väkivalta”.


Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö, joka rahoittaa tiedettä, taidetta ja suomalaista kulttuuria. SKR podcastin keskustelijat ovat Kulttuurirahaston apurahansaajia eri aloilta. Kurkista kanssamme kulttuurin ja tieteen tekijöiden ajatuksiin.


https://www.skr.fi/


Podcastia isännöi Olli Ahlroos. Podcast on taltioitu Taidekoti Kirpilässä 12.6.2018.


http://taidekotikirpila.fi/


Olli Ahlroos on Plato Philosophy Management Oy:n toinen perustaja. Hän on koulutukseltaan filosofi ja taiteen tutkija. Joakim Pusenius on audiovisuaalisen alan moniosaaja.


Tuotanto: Suomen Kulttuurirahasto & Plato Productions


Konsepti: Olli Ahlroos


Tekninen toteutus: Joakim Pusenius


Suomen Kulttuurirahasto on vuonna 2018 myöntänyt Minna Harjuniemelle apurahan seksuaalisuutta, väkivaltaa ja nautintoa käsittelevän esityksen käsikirjoittamiseen ja Toni Koivulahdelle apurahan uskonnon ja väkivallan yhteyttä poliittisen teologian teoriassa käsittelevään väitöskirjatyöhön.


Jaksossa esiin nousseita henkilöviittauksia:


https://en.wikipedia.org/wiki/John_Milbank



https://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Schmitt