Resonator Resonates

Resonator Resonates


Luna Ersahin fra AySay om identitet, danskhed & EP’en ‘Kervane’

September 25, 2020
Foto: Katrine Noer






Hvad er forskellen mellem at synge på dansk, kurdisk og tyrkisk? Hvad betyder danskhed i Danmark pr. 2020? Hvorfor har identitet brug for en udvikling?


I denne udgave af Resonator Resonates forsøger Luna Ersahin fra bandet AySay at svare på spørgsmål som disse. Jeg tog mikrofonerne med ud til Rytmekons, hvor Luna har sin daglige gang, og tog en snak med hende om AySay’s musik. Derudover præsenterer Luna tre numre fra AySay’s nye EP ‘Kervane’, som kan høres nu på din streamingtjeneste.








Hør podcasten i playeren ovenfor eller lyt på din streamingtjeneste nedenfor, hvor du også kan subscribe til Resonator Resonates.






AySay. Foto: Katrine Noer






AySay er et dansk/tyrkisk/kurdisk band, der blev dannet i Aarhus. De spiller hvad de selv kalder for new nordic etno fusion – en blanding af tyrkisk/kurdisk musik og nordiske instrumenter, harmonier og traditioner. I 2018 udgav de deres selvbetitlede debut-EP AySay og nu er deres anden EP ‘Kervane’ altså udkommet. Udover de tre numre fra EP’en som Luna præsenterer, og som du kan høre i afsnittet, findes der yderligere to numre på EP’en. Så der er mere at komme efter hvis du kan lide det, du hører!








AySay spiller releasekoncert i aftenUnion i København (fordelt over to koncerter hhv. kl. 18 og 21) og spiller releasekoncert i morgensoulitate chaibar i Aarhus. Du kan stadig nå at få billetter til koncerten på Union!















Har du hørt et fedt track i denne udgave af Resonator Resonates? Eller kan du huske numre fra tidligere episoder, som var lidt for fede til at glemme dem? Så kan du finde dem på vores Resonator Resonates Tracklist playliste, hvor alle numre der bliver spillet i podcastens episoder er at finde.


Husk at trykke ‘follow’ hvis du vil være opdateret med musikken fra de nyeste podcastepisoder. Lyt lyt lyt <3