Resonator Resonates

Resonator Resonates


Tuhaf, anadolu pop og tyrkisk psych rock

September 07, 2020
Foto: Nicholas Fallows






Hvordan spiller Tuhaf musik i Danmark, når musikken har sine rødder langt fra Danmarks grænser?


Dette forsøgte gæsterne, Berrin Baş og Kristian Haarløv fra det dansk-tyrkiske band Tuhaf, at svare på, da de var gæster i denne udgave af Resonator Resonates. De spiller nemlig en slags moderne anadolu pop, der stammer tilbage fra 60’ernes og 70’ernes Tyrkiet – en genre, der i dag typisk betegnes som tyrkisk psych rock. Men hvordan er det anderledes at spille denne slags musik i Danmark kontra i Tyrkiet? Dette er blot nogle af spørgsmålene, som vi behandler i denne episode.








Hør podcasten i playeren ovenfor eller lyt på din streamingtjeneste nedenfor, hvor du også kan subscribe til Resonator Resonates.






Tuhaf live i Vega 2019. Foto: Nicholas Fallows






Tuhaf er et københavner-baseret dansk-tyrkisk band, der spiller covers af de største kunstnere inden for anadolu poppen. Derudover laver de egne kompositioner, hvilket kan betegnes som nutidig tyrkisk psych rock. I 2019 udgav de EP’en Gölgeden og er i skrivende stund i gang med at skrive og indspille nyt materiale. De skriver musik på både dansk og tyrkisk og har fået etableret en god fanbase særligt på Nørrebro.








Tuhaf har desuden spillet en række koncerter i Tyrkiet, nærmere bestemt i Istanbul, hvorfor de har et indgående kendskab til genren. Forsanger Berrin Baş er født og opvokset i Danmark, men har rødder i Tyrkiet. Når hun spiller denne tyrkiske musik er det for hende en måde, at være i kontakt med sine rødder og sit ophav.