Radio Savannah

Radio Savannah


Terugluisteren: De nieuwe rivier van Eva Meijer

September 02, 2021

Fictie Boek van de Maand Mei | De nieuwe rivier van Eva Meijer
Dit was pas de derde aflevering die wij opnamen, maar het is nog steeds één van onze lievelingsgesprekken voor Radio Savannah. We besprekende De nieuwe rivier van Eva Meijer. Suzanne vertelt over haar liefde voor detectiveverhalen, Lola introduceert ons in de wereld van eco-thrillers en samen kletsen we over onze relatie tot natuur en de rol van exotisme in romans. 
Special guest: Eva Meijer herself!
Eva Meijer kwam virtueel op bezoek bij Savannah Bay om te vertellen over haar roman De nieuwe rivier. Wij grepen onze kans om haar de vragen voor te leggen die we bespreken in deze aflevering van Radio Savannah. Leest Eva Meijer zelf detectives? Wat vindt zij van Lola's beschrijving van het boek als 'mistig'?  En kan ze ons meer vertellen over deze mysterieuze plek waar het verhaal plaats vindt?  https://www.savannahbay.nl/wp-content/uploads/2020/05/10000000_178384483419005_6682625339098660864_n.mp4
Meer lezen over Eva Meijer en De nieuwe rivier?
Begin dan bijvoorbeeld hier:In een interview met Kunststof vertelt Eva Meijer over de oplopende spanning tussen mens en natuur. "In mijn oeuvre is dit een raar boek, minder rechtlijnig en filosofisch geschreven, experimenteler." In dit interview voor Het Parool bespreekt Eva Meijer de inspiratiebronnen voor dit uitstapje en legt uit waarom dit boek uit werd gegeven bij Das Mag en niet bij haar gebruikelijke uitgever Cossee.Of begin natuurlijk lekker bij Eva's andere boeken. Neem hier bijvoorbeeld een kijkje in onze webshop voor ander werk van Eva Meijer. 
Clues voor het vinden van bijzondere detectiveboeken
Ben je net als Lola benieuwd naar andere detectiveverhalen die net wat anders dan anders zijn? Probeer dan bijvoorbeeld een van deze titel - of kom gezellig langs de winkel voor persoonlijk advies!

Londen, 1880. Leo Stanhope, lijkschouwer, schaakspeler en verliefd op Maria – een prostituee met wie hij van plan is te trouwen. Maar dan wordt Maria’s lichaam met ingeslagen schedel opgevist uit de Theems. Leo is verdachte nummer één. Om zichzelf vrij te pleiten gaat Leo op zoek naar de dader, wanhopig om uit handen van de politie te blijven, want Leo verbergt een groot geheim: hij is geboren als vrouw maar leeft als man. En in victoriaans Londen is dat een misdaad waar de dood op staat…

In een afgelegen Pools dorpje vertelt de excentrieke zestiger Janina Duszejko over de dood van haar buurman en de andere vreemde gebeurtenissen van de laatste tijd. Janina leidt een teruggetrokken leven: ze houdt van de natuur, van astrologie en vertaalt de poëzie van William Blake. Wanneer leden van de lokale jachtvereniging dood worden aangetroffen, raakt ze als een Poolse Miss Marple betrokken bij het politieonderzoek.