Potentieel Goud | over jezelf worden en zijn

Potentieel Goud | over jezelf worden en zijn


POTENTIEEL GOUD 17 | Frank Boon | Over passie en de kunst van het vragen stellen…

September 02, 2021

Over Passie en de kunst van het vragen stellen

Wat is jouw passie?

Is deze vraag wel eens aan jou gesteld? Ik kan heel weinig met deze vraag. Het voelt groots en meeslepend. Zo’n vraag waarop je maar 1 specifiek antwoord kan geven….

Ik weet niet wat ik wil…

Ook dit hoor ik regelmatig om me heen. Van mensen die al heel lang iets doen en niet weten of ze dit willen blijven doen. Of juist voor de start van hun loopbaan staan en niet weten waar ze moeten beginnen….

Hoe ontdek je jouw passie en hoe maak je keuzes die hierbij passen?

Dat is de vraag waarover ik met Frank Boon in gesprek ga. Frank is dé Passie Expert van Nederland. Het wordt een hele bijzondere ontmoeting. In ons gesprek gaan we onder andere in op:

- de eigen ontdekkingstocht van Frank naar zijn passie, die begon toen hij als jonge knul droomde over het podium en volle zalen;
- hoe doen wat je leuk vindt ook zorgt voor betere resultaten;
- hoe goed bedoelde adviezen je ook kunnen belemmeren om je passie te ontdekken;
- wat het verschil is tussen een hobby en een passie;
- hoe je naar de vele excuses en belemmerende overtuigingen in je hoofd kan blijven luisteren, maar wat als je in die ene reden gaat geloven waarom het wel zou lukken?;
- wat doe je als je als ondernemer ontdekt dat je met de groei van je bedrijf je passie bent kwijtgeraakt;

Waar we samen erg enthousiast over werden is dat het proces van het ontdekken van jouw passie start met ‘vragen’. Beweging ontstaat vaak door die ene vraag die jou aan het denken zette en je hielp bij die eerste stap.

De andere kant is dat veel mensen ook niet in beweging komen door de verkeerde vragen. Zo leidt de vraag ‘wat vind ik leuk’ tot een lange lijst, maar heb je daarmee je antwoord? De vraag ‘wat is mijn passie’ is al snel te groot, maar de vraag ‘waar kan ik een bijdrage aan leveren?’ geeft je vaak weer nieuwe inzichten!

Luister ons gesprek over Passie en de kunst van het vragen stellen hier of op je favoriete podcast app.

Zijn we nog niet verbonden? Nodig mij dan uit op LinkedIn of volg mij op Instagram (@albertgoldsteen).