Nikola Kotalová - Dělej co miluješ

Nikola Kotalová - Dělej co miluješ


Tisíc tváří psychologa #5 – Psychiatr vs. psycholog – host MUDr. David Hynčík

October 22, 2021

Vítejte u pátého dílu podcastového cyklu Tisíc tváří psychologa.

Obsahem dílu bude objasnění práce psychiatra vs. psychologa, popis toho jak se liší jejich pracovní kompetence, co je spojuje, jak může vypadat jejich spolupráce a v čem si mohou navzájem pomáhat. Ale jak už víte nebude to žádná suchá teorie.

Se vším se seznámíte skrz mého hosta a jeho příběh. A tím zde bude s psychiatr, psychoterapeut a soudní znalec MUDr. David Hynčík. Provede nás svými pracovními začátky a střetem s realitou v praxi. Řekne nám o své práci dnes. Popíše jakým způsobem pracuje. Co jsou pro něj důkazy, že se léčba pacienta ubírá správným směrem. Prozradí nám co na své práci nejvíc miluje. S jakými mylnými očekáváními ze strany pacienta nebo jeho rodiny se v praxi setkává. Dále si budeme povídat o zneužívání psychiatrické péče. Ale i o tom, co dělat, pokud má člověk pocit, že je sám psychiatrem či psychiatrickou péčí poškozován. A taky budeme číst vaše dotazy ze seberozvojové fb skupinky!

Bohužel kvůli technickým obtížím nám několik dotazů z nahrávky vypadlo úplně. Buďte trpělivý cca mezi 26. a 34. minutou záznamu. Zejména první minuta bude náročná, ale po ní už to bude jenom lepší. Pokud byste měli obtíže rozumět, na YT najdete tuto část otitulkovanou. Budu se snažit přepis textu vložit i sem. Nahrávka byla u technika, snažili jsme se ji zrekonstruovat, jak to jen bylo možné. Bylo mi líto obsah zkracovat. Proto všem děkuji za pochopení.

Podcast najdete tak jak jste zvyklí na youtube i v podcastových aplikacích: Apple Podcasts/itunes, Google podcasts, Spotify, Android, TuneIn, Deezer a Blubrry. Pomocí RSS si můžete podcast sami přidat do jakékoliv Vaší oblíbené aplikace. Aktuální příspěvky o hostech můžete sledovat na blogu: https://www.delejcomilujes.cz/. Pokud se vám podcast líbí, budu ráda hlavně za ODBĚR a sdílení. Sledujte dále kanál Nikola Kotalová – Dělej co miluješ, ať vám neunikne žádný další díl se zajímavým hostem!

Krásné podzimní dny

Vaše Nikola Kotalová