Nikola Kotalová - Dělej co miluješ

Nikola Kotalová - Dělej co miluješ


Tisíc tváří psychologa #3 – Studium psychologie na FF MU, Brno – prof. PhDr. Marek Blatný, DrSc.

May 27, 2021

Vítejte u třetího úvodního dílu podcastového cyklu Tisíc tváří psychologa.

Zde se seznámíme s prof. PhDr. Markem Blatným, DrSc., vedoucím psychologického ústavu FF MU v Brně, která je i mojí alma mater.

Pan profesor od r. 1988 působí v Psychologickém ústavu Akademie věd ČR (AV ČR) – veřejná výzkumná instituce, v letech 2007 – 2017 byl jeho ředitelem. Také od roku 2014 působí jako profesor na půdě FF UK v Praze.

V podcastu představí studium psychologie na psychologickém ústavu FF MU v Brně. Promluví o tom, na co se na psychologickém ústavu hlavně zaměřují, v čem spočívá excelence jejich pracoviště.

Popíše vývoj a proměnu studia v čase – zejména personální obohacení erudovanými vyučujícími, kteří jsou často jednou nohou v praxi a mohou tak předávat studentům své praktické zkušenosti z reálného života. Pohovoří o přijímacím řízení, studijním programu. V hovoru se dostaneme i k centru experimentální psychologie a kognitivních věd.

Ale aby podcast nebyl zaměřený pouze na uchazeče o studium psychologie či na studenty samotné, ale byl k užitku i širší veřejnosti, ve druhé části nám pan profesor doporučí ze svého pohledu na co se zaměřit, pokud si právě svého psychologa sami hledáte. Čeho si všímat a na co si dávat pozor, abyste si pro sebe vybrali jen tu nejlepší možnou péči.

Podcast najdete tak jak jste zvyklí na youtube i v podcastových aplikacích: Apple Podcasts/itunes, Google podcasts, Spotify, Android, TuneIn, Deezer a Blubrry. Pomocí RSS si můžete podcast sami přidat do jakékoliv Vaší oblíbené aplikace.

Aktuální příspěvky o hostech můžete sledovat na blogu: https://www.delejcomilujes.cz/.

Pokud se vám podcast líbí, budu ráda hlavně za ODBĚR a sdílení. Sledujte dále kanál Nikola Kotalová – Dělej co miluješ, ať vám neunikne žádný další díl se zajímavým hostem!

Mějte se všichni krásně v těchto náročných dnech

Vaše Nikola Kotalová