Nikola Kotalová - Dělej co miluješ

Nikola Kotalová - Dělej co miluješ


Tisíc tváří psychologa #2 – Studium psychologie na FF UK, Praha – doc. PhDr. MUDr. Mgr. Radvanem Bahbouhem, Ph.D.

May 25, 2021

Vítejte u druhého úvodního dílu podcastového cyklu Tisíc tváří psychologa.

Zde se seznámíme s psychologem, lékařem, matematikem a koučem Doc. PhDr. MUDr. Mgr. Radvanem Bahbouhem, Ph.D., vedoucím Katedry psychologie FF UK v Praze a zakladatelem společnosti QED GROUP a.s.

Pan docent zde představí studium psychologie na jejich katedře FF UK v Praze. Popíše vývoj a proměnu studia v čase za poslední dekádu. Pohovoří o tom, na co se zaměřit pokud se chystáte na psychologii hlásit. Také o přijímacím řízení a o osobním pohovoru, když se o studium ucházíte. Pan docent v podcastu popíše také studijní program, který je pro studenty připravený i možnosti sebezkušenostního Mindfulness cognitive therapy programu, který dohodl s Oxfordskou Univerzitou, resp. s Oxfordským tréninkovým a výcvikovým centrem excelence, které se soustředí na tuto metodu.

Ale aby podcast nebyl zaměřený pouze na uchazeče o studium psychologie či na studenty samotné, ale byl k užitku i širší veřejnosti, ve druhé části rozhovoru se zaměřujeme na možnost psychohygieny a psychologické svépomoci. Tedy jinými slovy, jak být sám sobě psychologem a to nejen v době covidu. Pokud chcete být zvláště v této době psychicky odolnější, zlepšit si svůj well-being, tedy životní spokojenost a zvědomit si, jak sám se sebou pracovat, poslouchejte podcast až do konce. Rozhovor s panem docentem je informačně velmi bohatý a rozhodně stojí za to.

Podcast najdete tak jak jste zvyklí na youtube i v podcastových aplikacích: Apple Podcasts/itunes, Google podcasts, Spotify, Android, TuneIn, Deezer a Blubrry. Pomocí RSS si můžete podcast sami přidat do jakékoliv Vaší oblíbené aplikace.

Pokud se vám podcast líbí, budu ráda hlavně za ODBĚR a sdílení. Sledujte dále kanál Nikola Kotalová – Dělej co miluješ, ať vám neunikne žádný další díl se zajímavým hostem!

Mějte se všichni krásně v těchto náročných dnech

Vaše Nikola Kotalová