Money-How

Money-How


Kako ohraniti trezno glavo in preživeti v kripto kotlu? Primerno tudi za skeptike

May 06, 2021

Tokratni podcast je uvod v kripto svet. Ta povzroča pri ljudeh različne odzive – nekateri pravijo, da gre za nateg in kockanje, drugi, da je to naša prihodnost. Takšni so bili tudi vaši odzivi v moji Instragram zgodbi, ki sem jo objavila ob napovedi te kripto epizode.


Za vse, ki pravite, da vas kripto ne zanima, da je to kockanje, prevara, sramota in še kaj, vas vabim, da vseeno prisluhnete epizodi, ker boste slišali drugačen način razmišljanja, ki lahko še dodatno potrdi vaša prepričanja ali pa morda celo spodbudi k nadaljnjemu raziskovanju.

V uvodni kripto epizodi se pogovarjam z Matejem Tomažinom, nekdanjim borznikom, ki je prestopil v kripto svet. Matej je na kapitalske trge vstopil pred 25 leti še kot študent, bil je upravljavec premoženja in kasneje tudi prokurist pri borzno-posredniški hiši Ilirka. Leta 2006 je na Hrvaškem ustanovil družbo za upravljanje premoženja Alfa Invest in jo leta 2009 prodal NFD. Kasneje je postal član in potem še predsednik uprave KD Skladi (danes so to Generali Investments). Matej je po borzni karieri skočil v svet podjetništva, soustanovil nekaj podjetij in bil tudi angelski investitor v več zagonskih podjetij. Ukvarjal se je tudi z virtualno resničnostjo.

Leta 2017 se pridružil ekipi kriptopodjetja Iconomi, ki je bilo prvo slovensko podjetje, ki je leta 2016 izvedlo ICO oziroma prvo izdaja kriptožetonov. Zbrali so 10,6 milijonov dolarjev za projekt platforme za upravljanje kriptoimetij oziroma kriptoskladov. Tam je zdaj direktor. 

_____________________________________________________

OPOZORILO


V tej kripto epizodi so omenjene konkretne naložbe, ki ne predstavljajo naložbenega nasveta. Razmere na kripto trgu so zelo razgrete in v takšnem okolju je potrebna dodatna previdnost. Tečaji dobesedno letijo v nebo oziroma »to the moon« in donosnosti presegajo v zelo kratkih obdobjih več tisoč odstotkov.

Balon se kot že videno v kriptu napihuje. Izpolnjeni so namreč trije pogoji:

1. nekaj je na tem in tehnologija se razvija,

2. pretekla donosnost se vidi kot garancija za prihodnjo donosnost,

3. vsi znajo povedati, da gre za izjemno naložbeno priložnost in vsi želijo zaslužiti s kriptom.

Toda, balon bo počil. Tako kot je že nekajkrat. Pomembnejše vprašanje pa je, kaj se bo zgodilo s kriptom na srednji in dolgi rok.

Za razumevanje potenciala različnih kripto projektov si je predvsem potrebno vzeti čas, jih spoznati in šele na to razmisliti o investiranju.

Najpomembnejše pri investiranju pa je, da na koncu mirno spite.

_____________________________________________________

BREZPLAČEN LAJV DOGODEK 18. maj ob 17.00


Money-Log oziroma dialog o aktualnih dogajanjih na kapitalskih trgih v živo z Damianom Merlakom, Andražem Grahkom in Tonijem Jukičem.

Naročite se na e-pismo na www.biznispace.com, da boste prejeli povezavo do dogodka.

 

Dopolnjujemo ....